Aparat nou pentru tratamentul cancerului la Spitalul Municipal din Timisoara

- Advertisement -

Anul nou începe cu veşti bune pentru bolnavii de cancer care se tratează la Timişoara. Infrastructura Spitalului Municipal va avea parte de mai multe investiţii. Unitatea spitalicească va beneficia, din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, de un nou aparat pentru secţia de Radioterapie. Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane de euro.

Până la finalizarea procesului de achiziţie, reprezentanţii unităţii medicale au lansat o licitaţie, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru construcţia unui buncăr, care să adăpostească acceleratorul pentru tratamentul cancerului, care se va cumpăra cu bani de la minisiter. De altfel, spitalul deţine încă un astfel de buncăr, urmând ca noua încăpere să fie construită lângă cea existentă deja. În ceea ce priveşte dotarea cu aparatură, situaţia este una critică. Spitalul deţine un singur accelerator pentru tratamentul cancerului, care însă se defectează des fiind extrem de vechi, astfel că achiziţia promisă de minister este extrem de importantă.

„Ca să putem primi acceleratorul și pentru ca Ministerul Sănătății să poată lansa achiziția aparatului, noi ne-am obligat, împreună cu Primăria Timișoara, să asigurăm spațiul necesar, buncărul respectiv. S-a lansat pe SEAP de către Primăria Timișoara proiectarea și execuția acestui buncăr”, a declarat managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare