Lucrări importante efectuate în acest an de Aquatim, în Timiş, printr-un proiect în valoare de 118.000.000 de euro finanţat prin POS Mediu.

De investiţii au beneficiat localităţile Timişoara, Deta, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, şi Sâmnihaiu Român, iar lucrările au însemnat realizarea a 200 de kilometri de conducte de canalizare, a 100 de kilometri de conducte de apă, a trei staţii de tratare a apei şi a şapte staţii de epurare.

Nu mai puţin de 1.700 de kilometri de reţea de apă şi 860 de kilometri de reţea de canalizare şi servicii au fost realizaţi de Aquatim în Timiş. Lucrările au inclus conectarea la sistemul de canalizare a Timişoarei a localităţilor Giarmata Vii, Ghiroda, Moşniţa Nouă, Moşniţa Veche, Sânmihaiu Român, Utvin, dar şi punerea în funcţiune a sistemelor de alimentare cu apă de la reţeaua din Timişoara a localităţilor Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, a informat că societatea are deja proiecte şi pentru noul ciclu de finanţare de la Uniunea Europeană. Compania timişoreană vrea să facă investiţii în valoare de 180.000.000 de euro. Prioritare sunt 13 staţii de tratare a apei, extinderea reţelelor de apă cu peste 93 de kilometri şi reabilitarea a 124 de kilometri, amenajarea a şase staţii de epurare, 59 de staţii de pompare a apei şi extinderea reţelei de canalizare cu aproape 300 de kilometri.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.