Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePREMIERĂ După 50 de ani, la Timişoara începe construcţia podului Jiul, peste...

PREMIERĂ După 50 de ani, la Timişoara începe construcţia podului Jiul, peste Bega

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După 50 de ani, la Timişoara va începe construcţia unui nou pod peste Bega.

Anunţul a fost făcut astăzi de primarul Nicolae Robu, care spune că a fost indus în eroare de la începutul mandatului său cu privire la costurile realizării unui pod şi că, fiind vorba de proiecte care nu costă mult – aşa cum i se spusese, în Timişoara se vor construi mai multe poduri în următorii ani. Locaţiile anunţate de edil pentru astfel de investiţii sunt Jiul, Solventul, Behela şi Ilsa.

„Vom începe anul viitor construcţia podului Jiul. Vă informez că tocmai am primit studiul de fezabilitate pentru podul Jiul. O să facem o şedinţă de consiliu local să îl supunem spre aprobare şi implicit să dăm drumul la etapa a doua, elaborarea proiectului tehnic. De îndată ce vom avea proiectul tehnic, care va fi însoţit de detalii de execuţie, vom da drumul la licitaţie pentru execuţie ceea ce înseamnă că în 2017 se va lucra în sfârşit după 50 de ani la realizarea unui nou pod peste Bega. Nici nu am apucat să văd. Sunt două variante pentru pod. Eu am insistat să aibă şi un aspect deosebit pentru că podurile dincolo de calitatea lor că leagă malurile unei ape au şi o valoare estetică, trebuie să aibă şi o valoare estetică nu vreau doar un pod sec. Din câte ştiu, o variantă ar costa 2.000.000 şi ceva de euro şi altă variantă 3.000.000 şi ceva de euro. Iată, estimările iniţiale au fost greşite că eu am fost indus în eroare că podurile costă foarte mult aşa că în acest mandat vom face foarte multe poduri”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...