Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBugetul judeţului Timiş, votat de consilierii judeţeni. Care sunt cele mai importante...

Bugetul judeţului Timiş, votat de consilierii judeţeni. Care sunt cele mai importante investiţii pe 2017

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Bugetul judeţului Timiş a fost votat, în unanimitate, astăzi, de către aleşii judeţeni din Timiş în cadrul unei şedinţe de plen. Suma de care CJ Timiş dispune pentru investiţii în 2017 se ridică la aproximativ 680 de milioane de lei, însă mai bine de jumătate din bani merg spre cheltuielile de funcţionare.

„Este un buget bine așezat, este un buget important, provocator, așa cum am spus și în plenul CJ Timiș. Spun acest lucru pentru că așa cum ați văzut în cadrul bugetului pe lângă investițiile din bugetul propriu se regăsesc investiții din fonduri europene, investiții din fonduri guvernamentale. Este important să susținem astfel de investiții și să ducem spre dezvoltare județul Timiș. Discutăm pe ceea ce înseamnă bugetul centralizat al județului Timiș în valoare de 677 de milioane aproximativ împărțit în două: cheltuieli de funcționare 450 de milioane și diferența 220 de milioane 225 de milioane spre lista de investiții. Este foarte important să specific un aspect la chetuielile de funcționare. În urma discuțiilor avute cu instituțiile din subordinea CJ în cadrul proiectului se regăsesc sumele în totalitate pentru cheltuielile salariale, pentru cheltuielile privind plata utilităților la fiecare instituție în parte și cheltuielile de bunuri și servicii speciale în cadrul fiecărei instituții”, a explicat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Printre proiectele importante care vor fi finanţate de la bugetul judeţean se numără construirea unei piste de canotaj la Surduc, construirea unor centre de colectare a legumelor şi a fructelor, şi mutarea Clinicii de Psihiatrie de pe strada Văcărescu. Detalii legate de sumele repartizate pentru fiecare sector de investiţii puteţi consulta în acest material.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la Dudeștii Noi! Șeful de cabinet al CJ Timiș stă în capul mesei lui Alin Nica, alături de pseudo-interlopul Cristian Birlic de la...

Cu siguranță, azi, revista Cancan a dat lovitura de grație președintelui CJ Timiș, liberalul...