Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBugetul judeţului Timiş pe 2017, configurat. Pe ce vor fi cheltuiţi 700...

Bugetul judeţului Timiş pe 2017, configurat. Pe ce vor fi cheltuiţi 700 de milioane de lei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Bugetul judeţului Timiş va fi adoptat abia la finele lunii martie. Deşi se regăseşte pe site-ul CJ Timiş de mai multe zile, proiectul a rămas oarecum un secret, fiind postat la secţiunea de anunţuri şi nu la cea de proiecte, cum se obişnuia în anii precedenţi. Pentru anul 2017, Timişul are la dispoziţie aproape 700.000.000 de lei. Mai exact, bugetul judeţului, conform proiectului care va fi supus la vot în următorul plen al CJ Timiş, este de 682.736.000 de lei. Aproape două treimi din bani merg doar la secţiunea de Funcţionare, pentru plata personalului, bunuri şi servicii sau asistenţă socială. Alocarea de la Funcţionare este de 477.000.000 de lei, iar cea de la Dezvoltare este de 205.000.000 de lei.

Capitolul de Investiţii este şi el generos finanţat cu 205.000.000 de lei. Sume de peste 200.000 de lei vor merge pentru realizarea documentaţiilor unor proiecte cheie pentru Timişoara: sala polivalentă de 16.000 de locuri, o nouă maternitate şi 88 de apartamente ANL. CJ Timiş va plăti şi realizarea documentaţiei pentru un nou stadion, care, conform preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, va fi ridicat în locaţia în care acum este Stadionul „Dan Păltinişanu”, care ar urma să fie demolat. Noul stadion care se va ridica va avea 30.000 de locuri şi va fi realizat după modelul celui din Craiova. Investiţiile amintite mai sus ar urma să fie realizate cu bani de la guvern, prin Compania Naţională de Investiţii.

La capitolul Transporturi alocarea este de 205.000.000 de lei, bani de investiții propriu-zise și lucrări. Pentru Sănătate au fost distribuiţi 19.271.000 de lei, cu 35% mai mult faţă de anul precedent. În mare parte, banii vor merge către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Pentru susţinerea proiectelor importante şi a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală au fost distribuiţi 5.800.000 de lei pentru Agenda Culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la Dudeștii Noi! Șeful de cabinet al CJ Timiș stă în capul mesei lui Alin Nica, alături de pseudo-interlopul Cristian Birlic de la...

Cu siguranță, azi, revista Cancan a dat lovitura de grație președintelui CJ Timiș, liberalul...