caini-maidanezi-1

Cel puțin deocamdată, câinii din adăpostul Danyflor scapă de eutanasiere. În urma scandalului iscat pe rețelele de socializare, asociațiile de protecție a animalelor au sărit în ajutorul patrupedelor. Timișorenii însă nu s-au grăbit să salveze viața câinilor fără stăpân.

Primarul își asumă creditul pentru cei 260 de câini care au fost adoptați, de la distanță, de către mai multe asociații de animale din străinătate. Mai sunt promisiuni pentru adopția altor 100 de câini, din partea asociațiilor locale. De fapt, scandalul a izbucnit după ce o dispoziție semnată de edil pentru împuternicirea unei angajate a primăriei să se ocupe de eutanasieri a ajuns în presă. Reacția asociațiilor de protecția animalelor și a timișorenilor a fost promptă în mediul online, fiind organizat și un protest miercuri seară în fața primăriei. Când a venit vorba despre fapte reale, doar zece timișoreni s-au deplasat la adăpostul Danyflor, pentru a lua acasă un cățel.

„În urma postărilor mele, care care cred că i-au mișcat pe oamenii de bună-credință, am primit solicitări pentru adopția a 260 de câini din Anglia și Germania. E un pas înainte. Avem solicitări pentru adopția cu luare pentru 100 de câini de către asociații de protecție a animalelor, care vor fi cunoscute în momentul în care vin să facă ce au promis. Zece câini au fost adoptați deja de către persoane fizice. Dacă acesta este gradul de implicare al comunității, atunci haideți să vedem unde e de fapt problema. E la Primăria Timișoara? Nici într-un caz”, a declarat primarul Nicolae Robu, marți.

Adopția de la distanță a unui câine din adăpostul Danyflor implică un cost de 35 de euro/lună. Acest tip de adopție însă nu rezolvă problema locurilor insuficiente din cadrul adăpostului, care a fost invocată pentru eutanasiere, iar timișorenii care vor să salveze un cățel sunt așteptați la punctul de lucru al Danyflor.