Dorin-Candea

Scandalul din PMP Timiș a fost rezolvat, prin intervenția conducerii centrale a partidului, într-un stil lipsit total de transparență, după cum a fost tratată întreaga poveste legată de intrarea lui Dorin Cândea în partid.

După ce mai mulți membri, în frunte cu secretarul MP Timiș și vicepreședintele filialei și-au exprimat vocal nemulțumirea față de acceptarea lui Dorin Cândea în partid și au anunțat retragerea sprijinului pentru ceea ce părea singura susținătoare a acestuia, Roxana Iliescu, se pare că scandalul a fost aplanat prin directive centrale.

În weekend, s-a deplasat la Timișoara Rizia Tudorache, secretar general adjunct al PMP la nivel central și președinte al filialei Ilfov. Într-o conferință de presă menită a prezenta echipa ce se ocupă de filiala din Timiș, s-au arătat în fața presei doar secretarul general și Roxana Iliescu, președinta organizației timișene, contestată de majoritatea membrilor (Fostul secretar Caiță Panici a prezentat o listă de 1200 de semnături care îl susțin în încercarea de a o demite pe Ililescu de la conducerea organizației). Întrebat despre situația filialei și scandalul provocat de Dorin Cândea, secretarul general a dat asigurări că totul este în regulă, catalogând episodul ca fiind o “discuție minoră”.

“Din punctul meu de vedere filiala Timiș este una închegată, care își face treaba. suntem la curent cu evoluția organizației permanent. Am înțeles că au fost discuții, din punctul meu de vedere minore și astăzi toată ziua am purtat discuții cu mai mulți membri pentru a mă lămuri dacă sunt ceva probleme, iar în cazul în care este ceva de remediat voi face propuneri concrete Colegiului Național care va avea loc în 6 februarie la București”, a declarat Rizia Tudorache.

Mai mult, el susține că nu i s-ar fi adus la cunoștință faptul că mai mulți membri vor să își dea demisia deoarece nu vor să își asocieze imaginea cu cea a lui Cândea.

“O parte din cei care s-ai întâlnit ieri sunt prezenți astăzi, discutăm foarte deschis și vedem despre ce este vorba. Din discuțiile avute nimeni nu și-a manifestat intentia de a părăsi partidul. Din contră, sunt foarte mulți care vor să adere la Mișcarea Populară”, a completat Rizia.

Cât despre secretarul Panici, cel mai vehement opozant al lui Cândea în partid, Rizea a declarat că situația încă este dezbătută de către conducerea centrală.

“Personal nu sunt de acord ca atunci când conducătorul unei organizații nu e în zonă să aibă loc întruniri pentru a se lua decizii în numele acestei organizații. În legătură cu domnul Panici, situația se va discuta în Comitetul Executiv Național și urmează a se lua o decizie finală”, a declarat Rizia Tudorache în conferința de presă.

Câteva ore mai târziu, în cadrul unei emisiuni de la un post local de televiziune, secretarul s-a contrazis singur, declarând cu tărie că s-au luat măsuri în cazul lui Panici, și anume demiterea sa și înlocuirea cu… Dorin Cândea.

“Nu am văzut răzvrătiri, poate a fost niște nemulțumiri, comentarii, care sunt firești pentru un partid aflat la început de drum, pentru că oamenii nu au experiență în comunicare, în a fi membri ai unui club și nici deprinderile de a respecta anumite cerințe pe care și le asumă când intră într-un partid. Din punctul meu de vedere au fost lămurite. (…) Am luat și câteva măsuri: demiterea din funcție a domnului Panici și numirea domnului Cândea din funcția de secretar general interimar în Timiș. El este un bun organizator, iar venirea lui în partid este un real câștig”, a declarat Rizia Tudorache.

În acest context ne întrebăm dacă nu cumva Comitetul Executiv Național s-a întrunit în cele câteva ore care au trecut între conferința de presă și respectiva emisiune televizată sau dacă “vocea” PMP de la București s-a cam stins în prezența presei timișorene și nu a avut tăria de caracter să-și susțină propriile decizii. Se pare că cu această lipsă de transparență ce începe să devină tot mai des asociată cu Mișcarea Populară, conducerea, atât centrală, cât și locală, își propune să obțină un procent de două cifre la alegerile locale. Asta în condițiile în care nu are nici măcar definitivată organizația județeană Timiș și cu un fost secretar general decis să conteste președintele filialei.

Postări șterse de pe canalele de socializare. Vicepreședintele PMP Timiș cere “neprimirea” lui Cândea în partid

O postare de pe contul de Facebook al vicepreședintelui PMP Timiș, Liviu Mihăiescu, adresată secretarului general al partidului, întărește poziția pe care acesta a avut-o în ultimele zile. Mai exact, vicepreședintele filialei timișene cere “neprimirea” lui Dorin Cândea în partid și repunerea în drepturi a lui Panici. Postarea a fost ștearsă la scurt timp după ce a ajuns în spațiul virtual.

Puteți citi întreg textul mai jos:

“Cu riscul de a mă repeta, vă mulțumesc pentru timpul acordat astăzi și plăcerea de a ne cunoaște. Regret că timpul nu ne-a permis să ne cunoaștem mai bine și evident, să discutăm detaliat, punctual, evenimentele nefericite petrecute în ”ograda” noastră.

Vă rog respectuos să acordați o mare atenție următoarelor aspecte pe care le voi preciza aici. Cunosc faptul că ati fost cadru militar și vă acord toată încrederea în decizia pe care va trebui să o luați. Demnitatea este una dintre valorile unui om onest.
Cu siguranța vă puneți întrebarea de ce sunt atât de potrivnic față de acest om, Dorin Iosif Cândea.!? Ei bine, la sfârșitul comentariului meu am să vă scriu câteva link-uri despre acesta, cu speranța că veți înțelege mai bine poziția mea. Revenind la corectitudinea deciziilor luate de către cei 10 membrii CEJ TIMIS sunt convins că sunteți în asentimentul nostru, probatorii fiind documentele transmise către dumneavoastră și colegilor, respectând statutul partidului. Nu a fost nici pe departe vorba de un ”puci” sau sinonime de genul acesta, dat fiind și mesajul pe care vi l-am arătat, trimis colegei mele Roxana Iliescu. Lipsa de experiență a dumneaei la nivel organizatoric, coroborat cu modul de comunicare defectuos, luarea deciziilor în nume personal cu privire la activitatea partidului pot spune că au făcut ca lucrurile să degenereze și să nu mai existe nimic constructiv în această organizație. Am plecat la acest drum cu fruntea sus și voi rămâne la fel, tocmai de aceea nu pot accepta niciun compromis. Voi pierde, dar voi rămâne mândru de deciziile luate și vă asigur că dacă acest domn Cândea Marius nu va părăsi Mișcarea Populară Timiș, chiar din poziția de ”fost” mp-ist, dar în continuare băsist, voi continua pe toate canalele media naționale, acțiunile mele față de acesta, dezvăluind adevărata identitate. Luați vă rog aminte, scandalul în organizație a început de la validarea lui în baza de date a Mișcării Populare Timiș din data de 23.01.2016. Nu doresc să amestec lucrurile Caita Panici vs Dorin Cândea, eu mă raportez strict la cel din urmă. Domnul Președinte Traian Băsescu spunea la prima conferință a PMP ” nimeni nu o să-mi închidă gura vreodată” și îmi aduc aminte cu drag de aceste vorbe. Eu ce să fac, d-le Rizia, să aștept ca acest Cândea să îmi închidă gura?
Momentan, nu fac nicio referire la colega mea Roxana Iliescu cu privire la dorința nebună de al avea pe acest individ alături de ea, dar vă promit că voi afla până la urmă ce a stat la baza acestei decizii personale.
O întreagă filială a MP se va dizolva, membrii vor fi retrași, resurse financiare și timp pierdut, bătălii politice pe plan local duse fără noimă, scandal în presă, oameni debusolați crezând în ” partidul altfel” și fără traseism politic. A fost un început frumos cu un sfârșit de coșmar.
Respectuos, vă solicit anularea deciziei (dacă există) a d-lui Caiță Panici din funcția de SG Timiș și neprimirea d-ului Cândea Dorin în MP Timiș.
Având în vedere cele relatate mai sus, vă solicit cât mai urgent să îmi comunicați punctul dumneavoastră de vedere”.

La final, Liviu Mihăiescu enumeră mai multe linkuri cu articole din presa locală, ce prezintă problemele lui Dorin Cândea cu legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.