Pentru a marca Ziua Universală a Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC( Timiş va organiza, în data de 16 noiembrie 2018, cea de-a patra ediție a manifestării sportive ”Știu că poți!”, destinată copiilor cu dizabilități din centre de ocrotire și din comunitate. Evenimentul va începe de la ora 10:00 și va fi găzduit de Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timișoara.

”Știu că poți!” se adresează copiilor cu dizabilități intelectuale cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și cu IQ < 70. În competiție s-au înscris aproape 160 de copii, de la școli speciale, centre rezidențiale și de zi din județul Timiș și din alte județe, dar și din comunitate. Participanții vor fi împărțiți în două categorii, în funcție de vârsta lor: între 6 și 10 ani, respectiv între 11 și 18 ani. Probele la care s-au înscris sunt următoarele: atletism – alergare; baschet – aruncare la coșul de baschet; probă de mini-popice. Fiecare participant s-a putut înscrie la maximum două probe, în funcție de abilitățile sale.

Evenimentul este organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, al Primăriei Municipiului Timișoara și al Facultății de Educație Fizică și Sport Timișoara.

Adunarea Generală a ONU a recomandat (în 1954, rezoluţia 836(IX)) ca toate ţările să sărbătorească o Zi Universală a Copiilor, care sa fie marcată ca Zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii din toată lumea şi ca Zi a promovării bunăstării copiilor lumii. Data de 20 noiembrie marchează ziua în care Adunarea Generală a adoptat Declaraţia Drepturilor Copiilor (în 1959) şi Convenţia Drepturilor Copiilor (în 1989).

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.