Consiliul Județean Timiş cumpără aproape 300 de laptopuri și 450 de tablete pentru elevii din școlile speciale

- Advertisement -
Trecerea cursurilor în online nu va mai ridica probleme pentru sute de elevi din școlile speciale din județ administrate de CJ Timiș! Instituția a semnat un contract de achiziționare a 282 de laptopuri care vor servi în primul rând elevilor cu dizabilități fără posibilități financiare. În plus, școlile vor fi dotate cu 56 de stații de lucru fixe, zeci de proiectoare, camere web, table interactive și routere wireless. De asemenea, printr-un contract separat, au fost achiziționate 437 de tablete, cu abonament lunar la internet inclus pentru o perioadă de minimum 24 de luni.

Investiția se ridică la peste 2.000.000 lei, bani din bugetul județului. Achizițiile au fost efectuate în urma unor licitații publice.

Investiția ne ajută să creștem nivelul de reziliență în fața șocurilor produse de pandemie. Știm cât de greu poate fi pentru o familie cu copii sănătoși să le pună la dispoziție calculatoare pe care să studieze. Efortul este cu atât mai mare în cazul copiilor din școlile speciale, unde povara bolii aduce după sine și una financiară. Vom continua să investim în aceste școli, nu numai în aparatură, ci și în dotarea corespunzătoare a spațiilor de învățământ, pentru a da o șansă în plus la o viață normală celor mai puțin norocoși dintre noi”, a subliniat administratorul public al județului, Marian Vasile.

Echipamentele vor deservi elevii și profesorii din următoarele unități de învățământ:

  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „P.P. Neveanu” Timișoara;
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Timișoara;
  • Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” Timișoara;
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” Timișoara;
  • Liceul Teoretic „Iris” Timișoara;
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „C. Păunescu” Recaș;
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „A. Roșca” Lugoj;
  • Școala Profesională „GH. Atanasiu” Timișoara;
  • Școala Specială Gimnazială Buziaș.

Trebuie menționat că pe bugetul din acest an Consiliu Județean a alocat aproape 15 milioane de lei pentru investiții în școlile speciale din Timiș, una dintre cele mai importante dintre acestea fiind reabilitarea, consolidarea, modernizarea și accesibilizarea Liceului Teoretic Special „Iris”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare