Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialContrabanda e in floare in Timis: sute de dosare penale si mii...

Contrabanda e in floare in Timis: sute de dosare penale si mii de pachete de tigari, cafea si alcool confiscate in 2015

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Contrabanda de țigări, cafea și alcool este în floare în Timiș. O spun chiar jandarmii, care pe parcursul anului trecut au continuat „ofensiva” împotriva contrabandei cu produse accizabile. Rezultatul unui an întreg? 200 de dosare penale și marfă de contrabandă confiscată în valoare de 100.000 de lei.

Jandarmii timișoreni se laudă că anul ce a trecut a fost unul plin, în care au pus umărul la lupta împotriva contrabandei, alături de lucrătorii ANAF.

„Astfel, în anul recent încheiat, jandarmii timişoreni au continuat împotriva contrabandei cu produse accizabile. Aceste acţiuni au fost desfăşurate în întreaga zonă de responsabilitate teritorială a Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara, în judeţele Timiş, Arad, Caraş – Severin şi Hunedoara, în pieţele şi zonele cunoscute cu potenţial în această activitate. În câteva din aceste acţiuni punctuale, jandarmii au cooperat cu lucrătorii ANAF – Direcţia Regional Vamală Timiş, care au întocmit sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.500 şi 20.000 de lei.
Cu toate că cei care se ocupă cu această îndeletnicire devin din ce în ce mai inventivi şi mai bine organizaţi, jandarmii timişoreni au obţinut rezultate remarcabile”, transmit reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara.

Concret, jandarmii timișoreni au participat la 116 acțiuni, în cadrul cărora au fost ridicate peste 8.000 de pachete de țigări, 400 de litri de alcool și peste 600 de kilograme de cafea, toate acestea însumând 203 dosare penale pentru săvârşirea faptelor de deţinere sau comercializare de produse de contrabandă, nesupuse accizării.

Astfel de acțiuni vor continua și în 2015, mai transmit jandarmii timișoreni, care țin să reamintească faptul că atât vânzarea, cât și cumpărarea de marfă de contrabandă constituie infracțiuni și se pedepsesc conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare