AcasăStiriSanatateMarius Craina, candidat pentru funcţia de președinte al Senatului UMF Timișoara

Marius Craina, candidat pentru funcţia de președinte al Senatului UMF Timișoara

SCRISOARE DESCHISĂ

Prin prezenta îmi depun candidatura pentru un mandat de președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara. Sunt cadru didactic din anul 1992, având titlul de profesor universitar din anul 2015.

Prin aceasta candidatură doresc ca, în măsura capacității și experienței mele, să contribui la transformarea Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, într-un centru de excelență academică, care promovează calitatea și profesionalismul pe toate palierele vieții universitare.
Dacă voi fi ales președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara voi face în asa fel ca acțiunile mele să fie îndreptate, în primul rând, spre sporirea calității procesului de învățământ și cercetării în UMF. Totodată, doresc să fac din Senatul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” un organ legislativ-lucrativ, unde hotărârile pe care le vom adopta, să treacă, înainte de toate, prin comisii, nu prin cercuri de interese oculte!Marius Craina#2

De asemenea, voi insista ca profesorii și colegii mei, care au vârsta de pensionare și care îndeplinesc metodologia Senatului UMF, să fie menținuți în activitate, întrucât consider că au o experiență didactică vastă și profesionalism, sunt buni coordonatori de doctorate, cu atât mai mult cu cât este notoriu că pensiile acestora sunt mici, chiar umilitoare!
Voi acorda mai multă atenție investițiilor în Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, în modernizarea sălilor de lectură de la bibliotecă și din cămine. Voi încerca preluarea altor spații si transformarea acestora în unități de învățământ și cercetare. Voi promova și voi milita pentru o relație de bună colegialitate cu toate cadrele Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, astfel încât instituția noastră să capete un loc mai bun în clasamentul universităților naționale și internaționale. Nu în ultimul rând, voi încerca, împreună cu Senatul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, să schimbăm grila de promovare a cadrelor didactice, întrucât consider, la fel ca mulți dintre voi, că aceasta este una excesivă și discriminatorie.

În mod cert, deciziile, ce urmează a fi luate în Senatul UMF Timișoara, vor trebui sa fie în interesul universității, ca întreg, de aceea îmi propun, dacă voi fi ales de către dumneavoastră, să acționez ca un factor de echilibru între toate comunitățile. Acțiunile mele vor fi îndreptate spre creșterea calității procesului de învățământ, sprijinirea unui sistem de evaluare a performantei stiințifice și academice, care să permită identificarea domeniilor de excelență din UMF Timișoara. Criteriile de calitate promovate în cadrul acestui sistem trebuie să fie în acord cu cele agreate la nivel național și internațional. Voi milita pentru conștientizarea rolului pe care fiecare department l-a avut în realizarea indicatorilor de performanță, folositi în clasificarea universităților, astfel încât, în urma unei dezbateri transparente, să se puna în practica principiul solidarității inter-departamentale de distribuire justă a resurselor.

Voi susține constructiv inițiativele conducerii executive a Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timisoara, dar voi pleda, în același timp, pentru întărirea rolului pe care Senatul îl are în conducerea Universității. În toate demersurile mele voi respecta normele de etică și de bună conduită universitară!

Prof. dr. Marius Craina

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente