Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Contrabandişti de ţigări opriţi cu împuşcături!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
16.3 ° C
17.3 °
14.1 °
58 %
1kmh
0 %
vin
19 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş-Severin au depistat doi cetăţeni români care transportau peste frontiera verde 2.210 pachete de ţigări de contrabandă cu timbru sârbesc, iar pentru reţinerea cărora au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras  un foc de avertisment în plan vertical.

Ieri, în jurul orei 21:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au desfăşurat in zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

[jwplayer mediaid=”4869″]

Astfel, lucrătorii noştri au identificat două persoane care se deplasau pe jos, dinspre linia de frontieră cu Republica Serbia către localitatea Socol, având asupra lor două colete voluminoase. S-a acţionat pentru reţinerea acestora, însă cei doi au ignorat somaţiile verbale, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind executat un foc de avertisment în plan vertical, în condiţiile legii.

Cele două persoane au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Totodată, în coletete transportate a fost depistată cantitatea de 2.210 pachete de ţigări de provenienţă sârbească.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăţenii români, Claudiu A. şi Stanciu S., ambii în vârstă de 22 ani, domiciliaţi în judeţul Caraş-Severin. Aceştia au declarat, în cadrul primelor cercetări, că au achiziţionat tigarile din Serbia, cu scopul de a fi comercializate în România.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă calificată, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de ţigări, evaluată la suma de 22.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare