DANIELA NANE ŞI GHEORGHE IOVU, « MAI APROAPE DE SUFLET », SPECTACOL DE EXCEPŢIE

0
1480

Uneori invitaţiile la conferinţele de presă sunt reci şi te înseamnă la reţinere, pentru că nu ştii, de fapt, ce lucruri, ce situaţii dezastruoase sau ce investiţii fabuloase vor fi prezentate acolo. Altfel se pune problema când compozitorul şi interpretul de muzică terapeutică şi de relaxare aduce cu sine o invitaţie şi spune  : „încep un nou proiect la Timişoara”.

       „Mi-ajunge să ştiu că şi numai o singură persoană este atinsă de vraja muzicii interpretate de mine…” scrie Gheorghe Iovu pe blogul său. „Muzica terapeutică a lui Gheorghe Iovu este drumul cel mai puţin anevoios al omului spre sine însuşi.” adaugă psihologul Ioana Câmpean, preşedinte al Asociaţiei Umaniste „TRIADA”.

Timişorenii îl ştiu foarte bine pentru că au luat de multe ori parte la recitalurile sale gratuite din Piaţa Victoriei (Operei), din Parcul Rozelor, de la reuniunile, lansările de cărţi şi CD-uri, conferinţele, seminariile ş.a. desfăşurate la Casa Oamenilor de Ştiinţă, aşa cum îl cunosc şi din emisiunile de radio şi televiziune la care a fost de foarte multe ori invitat. Vasile Bogdan şi Constantin Mărăscu, realizatori de emisiuni tv, au fost primii care l-au adus pe ecran pe Gheorghe (Gicu) Iovu, la TVR Timişoara, undeva prin 1996. Vasile Bogdan ne-a declarat că de la prima întâlnire şi-a dat seama că este un om special, un suflet extrem de sensibil care parcă ar comunica din şi cu sferele înalte.

De fapt, Gheorghe Iovu aparţine tuturor iubitorilor acestui tip de muzică, indiferent că el susţine spectacole în ţară sau în Austria, Germania, Moldova, Statele Unite ale Americii.

De această dată GHEORGHE IOVU vrea, alături de actriţa DANIELA NANE de la Teatrul Bulandra din Bucureşti şi de ANGELA SUIU, să ofere timişorenilor un spectacol de muzică, poezie şi coregrafie, ca parte dintr-un proiect amplu intitulat ”Mai aproape de suflet” ce urmează a se materializa în marile oraşe ale României şi apoi în străinătate. Spectacolul se va desfăşura în Sala Filarmonicii din Timişoara, miercuri 19 septembrie începând cu ora 19 şi va fi prezentat de GEORGETA HEIMERL. Intrarea va fi gratuită.

IOAN CLAUDIU DANIEL

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.