FESTIVALUL –CONCURS NAŢIONAL “MARIANA DRĂGHICESCU” – EDIŢIA A X-A

0
1191

Asociaţia Mariana Draghicescu şi TVR Timisoara organizează cea de-a X-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de interpretare vocală “Mariana Drăghicescu”. Concursul este destinat soliştilor vocali cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani. Nu pot participa soliştii care au câştigat la ediţiile anterioare ale festivalului “Mariana Draghicescu” Marele premiu sau locul întâi.

Probele de concurs constau în : interpretarea unei piese fără acompaniament (doină sau baladă), interpretarea unei piese cu acompaniament muzical din zona pe care o reprezintă concurentul.

La preselecţie se interpretează o piesă (fără partitură) la alegere din repertoriul Marianei Draghicescu.

Concurenţii vor trimite pe adresa Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş – Timişoara, strada E. Ungureanu, nr. 1, fax 0256/435566 sau pe  e-mail : ccajt@ccajt.ro pana in data de 24 septembrie 2012 fişa de înscriere care se gaseste pe site-ul ccajt.ro  şi partitura piesei cu acompaniament muzical.

 Concurenţii se vor prezenta miercuri 26 septembrie cu începere de la ora 11.00 la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş (Timişoara, strada E. Ungureanu, nr. 1) unde va avea loc preselecţia. Pentru concurenţii calificaţi se asigură din seara zilei de 26 septembrie cazarea şi masa in Timişoara şi Băile Herculane. Transportul concurenţilor va fi suportat de instituţia care deleagă şi gireaza concurentul sau de concurent.

        Concursul se va desfăşura joi 27 septembrie începând cu ora 18.00 la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara. Vineri 28 şi sâmbătă 29 septembrie  finaliştii concursului, sunt invitaţi la o excursie de suflet, “Meleaguri dragi Marianei Draghicescu” organizată împreună cu Primăria Reşiţa. Duminică 30 septembrie, ora 14.00 va avea loc la Bogâltin- Cornereva, Caraş-Severin (locul de naştere al Marianei Drăghicescu) Gala Laureaţilor şi recitalurile invitaţilor care vor incheia Festivalul.

Se vor acorda urmatoarele premii : Trofeul “Mariana Draghicescu” – 2000 RON, Premiul I –  1500 RON, Premiul II –  1200 RON, Premiul III – 1000 RON,

Mentiune I –  500 RON, Mentiune II – 500 RON

Finanţatori:C.J.Timiş prin C.C.A.J.Timiş; C.J.Caraş-Severin;

Parteneri : UPT;Filarmonica Banatul ; Primăria Reşiţa ; Primăria Cornereva

Parteneri media: TVR3, Radio Timişoara, Radio Reşiţa, Radio Craiova


Ioan Claudiu Daniel

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.