Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

FRIPTURA DE PORC – RETETA ZILEI – 11 septembrie

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

FRIPTURA DE PORC - RETETA ZILEI - 11 septembrie 1INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc, fara os, bucata intreaga
  • 400 g cuburi de branza (cascaval afumat, cascaval natur, branza topita)
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • dafin
  • enibahar boabe
  • sare
  • piper
  • 400 ml vin alb

Pentru garnitura:

  • legume asortate (la punga)
  • 1 punga de salata rucola
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • sare

Reteta: Cresteaza bucata de carne pentru friptura cu cutitul si presara pe ea condimente pentru friptura, sare si piper, apoi asaz-o in tava unsa cu untura impreuna cu cateva foi de dafin si cateva boabe de enibahar.Pune tava in cuptorul incins in prealabil si coace friptura timp de 70 de minute la foc potrivit, pana cand carnea incepe sa se patrunda. Friptura porc – Dupa primele 20 de minute de coacere, la fiecare 10 minute, toarna putin vin alb diluat cu apa peste carne, avand grija ca sosul rezultat sa nu fie prea abundent.

Dupa cele 70 de minute, pregateste crusta de branza astfel: topeste branza in bain-marie (la abur) impreuna cu ouale si untul, amestecand pana cand obtii o crema densa, omogena. Retete culinare – Repartizeaza crema pe friptura astfel incat carnea sa fie acoperita cat mai bine, apoi da tava din nou la cuptor si continua coacerea pana cand branza s-a intarit si capata o crusta aurie.

La aceasta friptura se potrivesc de minune legumele sote si salata rucola.

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore