Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieDecebal TM va fi lansat pe Bega, în luna mai. Deocamdată doar...

Decebal TM va fi lansat pe Bega, în luna mai. Deocamdată doar pentru probe

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Când se vor putea plimba timișorenii cu primul vaporaș rămâne momentan un mister. Până atunci, Primăria Timișoara continuă demersurile pentru punerea ambarcațiunilor în circulație. Primul vaporaș a fost înmatriculat și urmează să se facă probe cu acesta.

„A fost aprobată cererea referitoare la acordarea dreptului de a arborare a pavilionului României şi dreptul de înmatriculare a navei, Decebal TM. A fost eliberat atestatul de bord, cu termen de valabilitate neliminat. Asta înseamnă că o etapă importantă a fost parcursă. Acum aşteptăm doar codul ENI (n.r. European Number Identification), ce trebuie să vină de la Bruxelles şi mi s-a spus că acest cod se obţine în circa una-două săptămâni, a declarat primarul Timişoarei.

Până când se vor obține toate autorizațiile necesare, vaporașul va fi testat la apă. Primarul însă nu a putut preciza clar când se vor putea plimba timișorenii cu primul vaporaș. Până atunci trebuie instruiți și marinarii care le vor opera.

„Ne așteptăm ca pe la jumătatea lunii mai să putem introduce în probe vaporașul Decebal, cel puțin, și imediat după, să-l putem introduce în uz public. Pot spune că nu va mai curge multă apă pe Bega până când ne vom putea plimba cu vaporașul. Totul e pregătit, așa mi s-a spus”, a declarat Nicolae Robu.

În total, Primăria Timișoara a cumpărat șapte vaporașe ce ar urma să fie folosite pentru transportul public, dar și în scopuri de agrement. Acestea ar trebui să circule pe Bega până la sfârșitul lunii iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...