Consilierii judeţeni au aprobat astăzi mai multe investiţii pentru modernizarea deponeului de la Ghizela. Banii pentru achiziţionarea de aparatură ar urma să vină de la operatorul Retim. Pe lista cu achiziţii care vor îmbunătăţi activitatea de gestionare a deşeurilor se află un tocător cu bandă magnetică, un ciur rotativ cu găuri de 80 de milimetri şi o bendă transportoare pentru fracţiile de deşeu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a explicat că „ Eu vreau doar să vă informez legat de acest proiect că finanţarea care se acordă pentru realizarea lucrărilor de extindere nu este din bugetul consiliului judeţean, ci este o finanţare a operatorului care are deponeul de la Ghizela, iar noi ca şi proprietari trebuie să ne dăm acordul dacă dorim ca operatorul să investească în continuare pentru îmbunătăţirea activităţii deponeului de la Ghizela. Acest proiect vine ca urmare a multelor sesizări făcute de-a lungul timpului legat de ceea ce înseamnă deponeul de la Ghizela. Bineînţeles sesizări făcute şi de consiliul judeţean şi sesizări primite la consiliul judeţean şi am considerat că este un proiect foarte bun atâta timp cât acordăm posibilitatea operatorului să îşi îmbunătăţească activitatea în deponeul de la Ghizela. Sunt expuse în raportul proiectului investiţiile pe care vor să le realizeze în cadrul acestui proiect. Aveţi dreptate, pentru gestionarea acestui proiect sunt foarte multe probleme, probleme care nu depind neaparat numai de deponeul de la Ghizela. Cred că parte din aceste probleme vor fi rezolvate când consiliul judeţean va încheia contactele de colectare de pe raza judeţului Timiş şi când la masa de discuţii vor sta maxim cinci operatori care vor gestiona activitatea de colectare a deşeurilor. Trebuie investiti în ceea ce înseamnă pubele şi maşini specializate pentru colectarea fiecărui tip de deşeu. Sunt convins că în momentul în care vom încheia aceste contracte vom avea un sistem de colectare a deşeurilor mult mai bine pus la punct”.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.