AcasăStiriEvenimentDezbatere în privinţa gazelor de şist la U.V.T.

Dezbatere în privinţa gazelor de şist la U.V.T.

Dezbaterea pe acest subiect este cu atât mai necesară cu cât guvernul actual pare că ignoră în totalitate opoziţia cetăţenilor în această privinţă, dovada fiind abuzurile jandarmilor asupra protestatarilor din Pungeşti (Judeţul Vaslui). Se încearcă clarificarea unor probleme, în contextul în care conducătorii ţării nu răspund întrebărilor societăţii civile legate de această tehnologie controversată sau a riscurilor de mediu.  Problematica este cu atât mai arzătoare şi locală, cu cât s-au dat concesiuni şi acorduri pentru exploatare în mai multe localităţi din judeţul Timiş. SC Prospecţiuni SA străbate judeţul în lung şi în lat, declarând că nu caută gaze de şist ci petrol şi gaze naturale şi semnând contracte cu proprietarii terenurilor prospectate, fără ca aceştia să fie bine informaţi. Localităţile vizate din Timiş sunt Checea, Cărpiniş, Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Săcălaz, Cenei, Uivar, Sânmihaiu Român, Giroc, Şag, Parţa, Peciu Nou şi Giulvăz
Recent Guvernul a aprobat unor companii străine concesionarea unor suprafeţe aflate în apropierea localităților Biled, Periam și Băile Felix pentru explorarea în vederea exploatării de hidrocarburi convenţionale, fără studii de mediu şi impact şi fără informarea sau consultarea populaţiei.
Deşi declaraţiile oficiale susţin că nu este vorba de gaze de şist în Timiş, ci de gaze convenţionale, mulţi le consideră a fi doar o cortină pentru a se putea face prospectările de subsol fără opoziţie publică.
Dezbaterea va avea loc joi, 12 decembrie, incepand cu orele 19:00, în cadrul A01 din Universitatea de Vest.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente