Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Dor de Eminescu, omagiu la aniversară adus de tineri conservatori

- Advertisement -

Dor de Eminescu, omagiu la aniversară adus de tineri conservatori 1Ziua de 15 ianuarie are o semnificatie aparte pentru conservatorii din Romania. Legatura lui Eminescu cu Partidul Conservator nu este intamplatoare. Persoana marelui poet national a fost omagiata astazi, la Timisoara, de tinerii conservatori. Aproximativ 15 persoane au depus coroane de flori la statuia marelui poet, la implinirea a 163 de ani de la nasterea sa. Evenimentul a ajuns la cea de-a patra editie.

Mihai Eminescu s-a nascut in 15 ianuarie 1850, la Botosani. Nascut Mihail Eminovici, Eminescu a fost considerat cel mai cunoscut poet al romanilor. Sunt arhicunoscute legaturile cu liderul conservator Titu Maiorescu, persoana de mare incredere pentru poet, care l-a ajutat in multe momente dificile ale vietii. In 1877 Eminescu s-a mutat la Bucuresti, unde a lucrat in redactia jurnalului conservator Timpul, vreme de aproape sapte ani.

Aproximativ 60.000 de volume de Mihai Eminescu se vand in fiecare an in Romania si aduc incasari de circa 130.000 euro, iar daca ar fi trait in acesti ani poetul, desi este cel mai bine vandut autor roman din toate timpurile, ar fi primit din ceea ce se publica sub numele sau 800 de euro pe luna.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore