Pasajul-Jiul11

Lucrările de lărgire a Pasajului Jiul se vor face fără restricții de trafic, cu toate că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunța înainte de Paști că traficul rutier și feroviar va fi întrerupt vreme de trei zile pentru o operațiune spectaculoasă. În schimb, se pare că circulația trenurilor se va face cu doar 10 km/h, prin zona în care se fac lucrări.

„Săptămâna viitoare vom asista împreună la lansarea culeii la Pasajul Jiul, deci preparativele sunt făcute. Trece acuma şi acest weekend prelungit cu 1 Mai. Săptămâna viitoare vă voi anunţa când şi vom merge împreună pe teren să asistem împreună la operaţiunea tehnologică de lansare a acelui reper numit culee, care e o construcţie prefabricată care va fi împinsă pe sub calea ferată prin dislocarea pământului prin acea movilă pe care se sprijină calea ferată”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Conform explicațiilor oferite de edil înainte de Pași legate de lansarea culeii „Este vorba despre acea structură care este prefabricată şi este pe o platformă la o anumită adâncime, o lucrare complexă, care va fi împinsă pe sub calea ferată şi va ajunge să fie poziţionată unde trebuie prin dislocarea pământului care se află sub calea ferată”. Proiectul de lărgire a demarat în vara anului trecut şi are o valoare de 18.000.000 de lei. În urma reconfigurării zonei, traficul pe sub pasaj se va desfăşura pe cinci benzi de circulaţie şi pe strada Jiul pe patru benzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.