Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Schimbare de planuri: lucrările din zona Pasajului Jiul NU mai opresc traficul rutier și feroviar. Află detalii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lucrările de lărgire a Pasajului Jiul se vor face fără restricții de trafic, cu toate că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunța înainte de Paști că traficul rutier și feroviar va fi întrerupt vreme de trei zile pentru o operațiune spectaculoasă. În schimb, se pare că circulația trenurilor se va face cu doar 10 km/h, prin zona în care se fac lucrări.

„Săptămâna viitoare vom asista împreună la lansarea culeii la Pasajul Jiul, deci preparativele sunt făcute. Trece acuma şi acest weekend prelungit cu 1 Mai. Săptămâna viitoare vă voi anunţa când şi vom merge împreună pe teren să asistem împreună la operaţiunea tehnologică de lansare a acelui reper numit culee, care e o construcţie prefabricată care va fi împinsă pe sub calea ferată prin dislocarea pământului prin acea movilă pe care se sprijină calea ferată”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Conform explicațiilor oferite de edil înainte de Pași legate de lansarea culeii „Este vorba despre acea structură care este prefabricată şi este pe o platformă la o anumită adâncime, o lucrare complexă, care va fi împinsă pe sub calea ferată şi va ajunge să fie poziţionată unde trebuie prin dislocarea pământului care se află sub calea ferată”. Proiectul de lărgire a demarat în vara anului trecut şi are o valoare de 18.000.000 de lei. În urma reconfigurării zonei, traficul pe sub pasaj se va desfăşura pe cinci benzi de circulaţie şi pe strada Jiul pe patru benzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Primarul Timisoarei: sondaj despre inchirierea locurilor de parcare din cartiere

Primarul Timișoarei, Nicolae robu, a creat un sondaj prin intermediul căruia vrea să afle...

Linia 33 barat va circula pe un traseu mai lung. Ruta anuntata de STPT

Societatea de Transport Public Timişoara anunţă că traseul liniei 33 barat va fi prelungit....

Accident la Sannicolau Mare. Trei masini au intrat in coliziune, trei oameni raniti

Accident în această dimineață, în Timiș. Trei mașini, din care una parcată, au intrat...