Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Fiscul va restitui taxa de primă înmatriculare

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
19.7 ° C
20.1 °
18.9 °
48 %
2.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
25 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
22 °

Ministrul Justiției cere ca restituirea taxei să se realizeze printr-o procedură administrativă, fără a fi implicate instanțele de judecată. Fiscul nemțean a restituit în acest an taxe de primă înmatriculare de 4,2 milioane de lei.

În curînd, românii vor avea posibilitatea de a-și recupera taxele de primă înmatriculare direct de la Fisc, fără a se adresa instanțelor. Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a anunțat că Guvernul a supus conducerii Parlamentului mai multe proiecte de modificări legislative care au drept obiectiv degrevarea instanțelor de cauze de drept comun. Astfel, restituirea taxelor de primă înmatriculare ar urma să se realizeze printr-o procedură administrativă, direct de unitățile Finanțelor, fără ca solicitanții să se mai adreseze instanței, dat fiind faptul că, în aceste cazuri, practica judiciară este una unitară.

Propunerile înaintate Parlamentului nu se referă doar la taxa de primă înmatriculare. Ministrul Justiției a precizat că sînt prevăzute modificări și în ceea ce privește legea privind rovinieta, astfel încît contravenienții să nu se mai deplaseze la punctul unde s-a săvîrșit contravenția.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare