Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Fostul ministru al comunicațiilor Sorin Grindeanu îi reamintește primarului Robu de sprijinul major acordat de Guvernul Ponta societății COLTERM, într-o perioadă de criză majoră

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
4.8 ° C
6.2 °
3.4 °
90 %
4.6kmh
100 %
joi
9 °
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
8 °
lun
2 °

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Timiș demontează cu argumente campania de dezinformare a PNL.

Domnule Sorin Grindeanu, ați participat deja la mai multe acțiuni electorale, la lansările unor candidați ai PSD Timiș. Care e atmosfera în localitățile județului? Mai au oamenii interes pentru politică?

Atmosfera e una de speranță, totuși, dincolo de dezamăgirile inerente față de politicieni în general. E normal ca oamenii să fie și dezinteresați și nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în spațiul public și tocmai de aceea partidele au obligația să se trezească la realitate și să propună oameni credibili și serioși în viitor. PSD Timiș exact asta a făcut, am venit cu o listă echilibrată de candidați pentru Consiliul Județean Timiș și pentru Consiliul Local al Municipiului Timișoara, dar și în general pentru toate localitățile.

Ce vă spun oamenii cu care interacționați?

În primul rând, cer seriozitate de la noi și vor să ne luptăm pentru dezvoltarea comunităților în care trăiesc. Cetățenii nu au pretenții exagerate niciodată. Sigur că temele strict politice nu sunt excluse și am constatat că timișenii nu au uitat batjocura fără margini suportată în timpul guvernărilor PDL: pensii impozitate, salarii tăiate, spitale închise, jaf ordinar în domeniul restituirii proprietăților, umilirea profesorilor, a medicilor, a vârstnicilor, a persoanelor cu nevoi speciale. Oamenii nu pot fi păcăliți de noul PNL, care e o formă fără fond, controlată de foștii pedeliști, acum mascați în liberali. În același timp, timișenii țin cont de buna guvernare din mandatul Guvernului Ponta. În scurt timp, am reușit să reparăm multe din abuzurile făcute de pedeliști, de clica Băsescu-Udrea-Boc, am repus țara pe un traseu normal, însă ce a urmat știm cu toții, iar oamenii au înțeles că PSD e singurul partid care a făcut, de-a lungul timpului, lucruri bune pentru români. Sigur că au fost și greșeli, erori, oameni care nu s-au ridicat la nivelul unor funcții de mare responsabilitate. Dar noi, spre deosebire de PNL, am înțeles acest lucru, am schimbat criteriile de promovare pe listele de candidați și venim cu oameni care s-au validat profesional și politic.

Ați fost viceprimar al Timișoarei, cum vedeți derularea campaniei electorale la nivelul municipiului?

Noi am venit cu o propunere serioasă pentru funcția de primar, medicul Florin Bîrsășteanu, cadru universitar, un om implicat în comunitatea timișoreană, care vine alături de o echipă de candidați redutabilă pentru consiliul local. Florin comunică proiecte și propuneri serioase, realizabile, fără însă a intra în dispute sterile cu actualul primar, care continuă să acționeze într-un mod greu de înțeles pentru tot mai mulți oameni. Nu vreau să insist prea mult pe subiect, dar cred că timișorenii merită mai mult decât o administrație în care totul e haotic și în care un singur om face ce îl taie capul. Am constatat că domnul Robu continuă să se războiască cu Guvernul PSD, mergând pe o schemă clasică de victimizare, însă poate ar trebui să-i spună cineva că România are un guvern de tehnocrați, care e susținut cu tărie de PNL. Revenind la întrebarea dumneavoastră, cred că în această campanie electorală e nevoie să aflăm cum sunt gestionați banii publici, cine răspunde pentru abuzurile multe semnalate de dumneavoastră, de jurnaliști și mai ales care e direcția de viitor a orașului. Poate nu ar fi rău dacă am afla ce cred despre oraș și liberali de marcă, oameni cu experiență, care însă au fost îndepărtați de meritocrații domnului Robu.

Legat de mesajul dumneavoastră pentru Timișoara, ce ne puteți spune?

M-am angajat încă din 2012 să susțin modernizarea Spitalului de Copii, am reușit să aduc fondurile necesare, însă din cauza blocajului din primărie și a unor lucruri neclare între firma unui liberal care a preluat contractul și municipalitate, totul e blocat acum. După alegeri cred că vom putea debloca proiectul…Pentru că discutăm despre ceea ce făcut Guvernul Ponta pentru Timișoara, aș reaminti faptul că atunci când Colterm era în pericol să oprească căldura, din cauza imenselor datorii, Guvernul PSD a acordat un sprijin considerabil și a permis prin această măsură de urgență funcționarea acestei societăți și implicit a asigurat confortul în casele timișorenilor. Văd că acum acest primar care face un rău imens orașului și care îl ține blocat uită cum se lăuda că a avut o videoconferință cu premierul Ponta, care a aprobat acordarea de sprijin financiar  pentru deblocarea situației Colterm. Au fost mai multe tranșe de ajutor guvernamental în valoare de peste 30 de milioane de RON acordate Timișoarei, bani cu care s-au stins datoriile de la Colterm și RATT. Dar vom reaminti timișorenilor aceste lucruri, tocmai pentru a opri dezinformarea pe care o practică domnul Robu. În programul meu cu care vin în fața cetățenilor am cuprins, prioritară, acțiunea de închidere definitivă a inelului de circulație al Timișoarei. De asemenea, investițiile în sănătate vor fi prioritate, adică o maternitate nouă și institutul oncologic, pentru că vestul țării are nevoie de unități spitalicești moderne. Dacă vom reuși să formăm majoritatea în Consiliul Județean Timiș și voi ocupa funcția de președinte, am în vedere un program etapizat de creștere a siguranței cetățenilor timișoreni. Pot face acest lucru prin intermediul unui organism din cadrul CJT, ATOP – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Prin această Autoritate, din care face parte Poliția, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Locală putem să punem în practică măsuri urgente pentru ca Timișoara să redevină un oraș sigur. În prezent, au loc prea multe agresiuni cu violență, din păcate am avut chiar și o crimă în Complexul Studențesc, tâlhării, furturi și alte fapte foarte grave petrecute în toate zonele municipiului. Din punctul meu de vedere, Poliția Locală trebuie să-și schimbe radical abordarea, pentru că și acolo sunt oameni profesioniști, însă managementul lasă mult de dorit. În prezent, ai senzația că Poliția Locală e un fel de gardă personală a domnului Robu și a protejaților săi. Aici trebuie să operăm schimbări majore, pentru că prioritari sunt cetățenii, nu primarul și gașca lui. În primul rând, trebuie ca cei care conduc Poliția Locală Timișoara să fie testați printr-un concurs, nu e posibil să avem șefi cu delegație, pentru că știm că acest lucru presupune, în multe cazuri, o atitudine obedientă față de cel care conduce organismul respectiv, adică primarul.

Am sesizat că PSD a lansat în discuție și problema poluării orașului

Sigur că suntem preocupați de nivelul calității vieții tuturor cetățenilor, iar poluarea din Timișoara e o realitate. La un moment dat, orașul era în topul celor mai poluate municipii reședință de județ din țară, de fapt acolo a și rămas, asta în ciuda renumelui de oraș al florilor. Trebui abordată serios și nu pompieristic problema aceasta, pentru că sigur nu se poate închide o fabrică în care muncesc sute de oameni, dar managementul unității respective trebuie făcut să înțeleagă că trebuie să respecte legea și să ia măsuri pentru eliminarea poluării. Mă refer concret la fabrica de anvelope Continental, care elimină în continuare noxe ce au un miros insuportabil, care se simte în special în zona de nord-est a orașului, dar în unele zile chiar și în celelalte cartiere, în comunele periurbane. Trebuie ca autoritățile să-și facă datoria, iar Primăria să nu fie avocatul acestui mare concern german, ci un partener corect al tuturor investitorilor și să ia măsuri pentru ca poluarea să fie stopată. Nu doar poluarea de la fabrica de anvelope îi afectează pe timișoreni, ci și praful, mizeria care a cuprins aproape toate cartierele orașului. Am văzut că administrația locală a susținut modernizarea parcului de lângă primărie, dar nu toți timișorenii locuiesc acolo, e nevoie să urmărim ce se întâmplă în toate cartierele. Sigur nu înainte să ne clarificăm exact care sunt raporturile actualului primar Robu cu societatea RETIM. Nu acum în campania electorală, dar cu siguranță după aceste săptămâni încărcate de politic, e nevoie ca viitorul Consiliu Local să facă demersuri concrete în acest sens. (P)

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare