O nouă performanţă medicală a avut loc în oraşul de pe Bega unde, cu ajutorul Primăriei şi al Ministerului Sănătăţii, a fost achiziţionat un echipament de ultimă generaţie. Astfel, medicii specialişti vor putea depista cu mai multă uşurinţă afecţiunile de care suferă micuţii.

Conform surselor, Ovidiu Adam, directorul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”, a afirmat, astăzi, că noul echipament medical permite realizarea de investigaţii medicale la cel mai înalt nivel, cu ajutorul acestuia vor putea fi depistate chiar şi problemele vasculare sau cardiace.

Aparatul a costat 1,1 milioane de euro şi va fi pus în funcţiune în luna ianuarie a anului viitor.Noul tomograf este foarte important pentru tot Vestul ţării, întrucât la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” sunt trataţi anual peste 80.000 de pacienţi din cinci judeţe.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.