FOTO Familia regala, vizitata de dubasii de la Savarsin. Cum au cinstit memoria regelui Mihai

- Advertisement -

Famila regală a fost vizitată de Dubașii din Săvârșin, cei mai cunoscuți colindători din Vestul Țării. Moartea Regelui Mihai a fost comemorată cu un moment de reculegere, astfel că renumiții cântăreți nu au putut susține tradiționalul recital. Cunoscuți în toată țara pentru modul unic în care păstrează tradiția umblatului cu duba, Dubașii de la Săvârșin au fost extrem de îndrăgiți de Regele Mihai. Peste 30 de tineri au trecut pragul reședinței regale de la Sărârșin, acolo unde au adus bucurie în rândul membrilor greu încercați de trecerea în neființă a regelui.

„Cu mare părere de rău, fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca în anii precedenţi, colindătorii la Castelul Regal Săvârşin. Singura excepţie vor fi Dubaşii din Săvârşin, care vor fi aşteptaţi, ca în fiecare an, la ora 12,00, în ziua de Ajun, în piaţa cu fântână din incinta Satului Regal. Dubaşii nu vor cânta urările strămoşeşti, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I, în prezenţa Familiei Regale”, a anunţat Familia Regală.

FOTO: Constantin Duma

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Un comisar-șef de la DGA Timiș s-a ales cu un ordin de protecție de 5 zile, după ce și-a bătut soția, cetățean ucrainian

Așa cum rezultă din informații verificate, confirmate ulterior chiar...

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Prof. Univ. Dr. Mihai Ionac a plecat definitiv din Spitalul Județean Timișoara 

Azi, dis de dimineață, fostul șef al Secției Clinice...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare