Grindeanu

Investiţiile în domenii cheie pentru dezvoltarea judeţelor din România ar putea fi gestionate în curând de autorităţile locale şi judeţene. Unul din proiectele despre care s-a vorbit extrem de mult în ultimii ani, descentralizarea, va fi implementat de guvernul PSD condus de timişoreanul Sorin Grindeanu. Primii paşi au fost făcuţi deja.

„S-a discutat foarte mult pe tema acestui subiect, iar recent în ședința de guvern s-a dat hotărârea privind aprobarea strategie generale de descentralizare, descentralizare care are competențe pe șapte domenii. Discutăm de agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educație și activități extrașcolare și tineret și sport. Strategia este însoțită și de un plan de acțiuni pentru pregătirea descentralizării și unul pentru implementarea ei efectivă. Concluziile acestei strategii vor fi prezentate spre aprobare guvernului de fiecare minister în parte în patru luni de zile de la aprobarea strategiei generale de descentralizare și în termen de șase luni de zile pentru domeniul turismului, ținând cont că turismul are un impact aparte s-a luat decizia de a fi aprobate concluziile în termen de șase luni de zile”, a anunţat Călin Dobra, președintele Consiliului Judeţean Timiș.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.