Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Guvernul PSD, primii paşi spre descentralizare. Ce vor gestiona autorităţile judeţene şi locale

- Advertisement -

Investiţiile în domenii cheie pentru dezvoltarea judeţelor din România ar putea fi gestionate în curând de autorităţile locale şi judeţene. Unul din proiectele despre care s-a vorbit extrem de mult în ultimii ani, descentralizarea, va fi implementat de guvernul PSD condus de timişoreanul Sorin Grindeanu. Primii paşi au fost făcuţi deja.

„S-a discutat foarte mult pe tema acestui subiect, iar recent în ședința de guvern s-a dat hotărârea privind aprobarea strategie generale de descentralizare, descentralizare care are competențe pe șapte domenii. Discutăm de agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educație și activități extrașcolare și tineret și sport. Strategia este însoțită și de un plan de acțiuni pentru pregătirea descentralizării și unul pentru implementarea ei efectivă. Concluziile acestei strategii vor fi prezentate spre aprobare guvernului de fiecare minister în parte în patru luni de zile de la aprobarea strategiei generale de descentralizare și în termen de șase luni de zile pentru domeniul turismului, ținând cont că turismul are un impact aparte s-a luat decizia de a fi aprobate concluziile în termen de șase luni de zile”, a anunţat Călin Dobra, președintele Consiliului Judeţean Timiș.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore