AcasăStiriCulturaHoT: spot Iosefin! Cartierul istoric al Timisoarei, promovat prin intermediul artei

HoT: spot Iosefin! Cartierul istoric al Timisoarei, promovat prin intermediul artei

Ediția 2018 a programului de intervenție culturală în cartierele istorice ale Timișoarei – Heritage of Timișoara, organizat de către Asociația Prin Banat, este dedicată cartierului Iosefin. ”HoT: spot Iosefin!” este evenimentul principal al ediției de anul acesta și va avea loc în perioada 20–21 octombrie, în cartierul Iosefin. El va cuprinde instalații de artă inspirate din starea curentă de conservare și poveștile clădirilor istorice patrimoniului construit din Iosefin, tururi ghidate de cartier, ateliere de fotografie, concert de jazz și multe alte activități.

Heritage of Timișoara: Iosefin se desfășoară în perioada iunie-decembrie 2018, înglobând o serie de activități precum: documentarea, inventarierea și realizarea de fișe analitice ale patrimoniului construit din cartier, interviuri cu locuitorii cartierului, realizarea unei colecții de artă contemporană inspirată din starea de conservare curentă și istoria clădirilor istorice din cartier, desfășurarea de evenimente în spațiul public și dezbateri pe tema patrimoniului cultural imobil din Iosefin.

”Tot în cadrul evenimentului HoT: spot Iosefin! va fi lansat noul set de cărți poștale Heritage of Timișoara: Iosefin, cu ilustrații create de 9 artiști timișoreni care au transpus în artă viziunea personală asupra clădirilor din cartier, poveștile și starea de conservare a acestora. Participanții la evenimentul HoT: spot Iosefin! vor putea trimite cărțile poștale gratuit oriunde în lume, astfel contribuind activ la promovarea cartierului istoric Iosefin din Timișoara”, spune Alexandra Palconi, coordonatoarea proiectului cultural și președinte al Asociației Prin Banat.

Programul activităților din cadrul evenimentului HoT: spot Iosefin va fi anunțat în curând pe site-ul heritageoftimisoara.ro și pe pagina de Facebook.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente