Implementarea programului de Capitală Culturală Europeană se face cu circ la Timișoara

- Advertisement -

Cu cini reprezentaţii ale unui spectacol de circ – aşa începe implementarea programului Timişoara Capitală Culturală Europeană, la Timişoara. Artiștii CIRKUS CIRKÖR vor susţine la Timișoara nu mai puţin de cinci reprezentaţii ale spectacolului “LIMITS”, la Sala Olimpia. Elevii şi studenţii vor avea acces gratuit la cele două spectacole din 22 noiembrie, iar în 23, 24 și 25 noiembrie artiştii vor sustine trei reprezentanţii pe bază de bilet, începand cu ora 20.00. Presa internaţională a descris spectacolul “LIMITS”, care se va juca la Timişoara, ca fiind ”o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează ”echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca “o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia”.

„Am hotărât să ne asumăm acest risc, în primul rând tocmai ca să corectăm sau să formăm gustul publicului în acest sens. Circul contemporan nu este specific Timișoarei, nici României, dar prin programul 2021 avem această misiune să aducem elemente noi, să nu mergem pe căi bătătorite. Faptul că am început acum este un moment bun să vedem dacă putem forma gustul și eu cred că da.
Publicul timișorean este obișnuit cu evenimente de artă stradală, circul aduce și aceste elemente și altele în plus. Când spunem circ ne referim de cele mai multe ori la conotația peiorativă. Avem foarte mult circ în România, de diferite tipuri, și am dorit să spargem puțin gheața și să arătăm valențele proprii ale acestui cuvânt și cele artistice, este un alt motiv pentru care am debutat cu această formă de artă. O să scoatem bilete la vânzare pentru a-i educa pe oameni că arta costă bani, neuitând să avem momente speciale. E un test și un mod de a educa publicul că arta costă bani”, a declarat Simona Neumann, preşedintele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img