Transfer aeroport
7.9 C
Timișoara
27-feb.- 2020
Transfer aeroport

Implementarea programului de Capitală Culturală Europeană se face cu circ la Timişoara

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Cu cini reprezentaţii ale unui spectacol de circ – aşa începe implementarea programului Timişoara Capitală Culturală Europeană, la Timişoara. Artiștii CIRKUS CIRKÖR vor susţine la Timișoara nu mai puţin de cinci reprezentaţii ale spectacolului “LIMITS”, la Sala Olimpia. Elevii şi studenţii vor avea acces gratuit la cele două spectacole din 22 noiembrie, iar în 23, 24 și 25 noiembrie artiştii vor sustine trei reprezentanţii pe bază de bilet, începand cu ora 20.00. Presa internaţională a descris spectacolul “LIMITS”, care se va juca la Timişoara, ca fiind ”o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează ”echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca “o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia”.

„Am hotărât să ne asumăm acest risc, în primul rând tocmai ca să corectăm sau să formăm gustul publicului în acest sens. Circul contemporan nu este specific Timișoarei, nici României, dar prin programul 2021 avem această misiune să aducem elemente noi, să nu mergem pe căi bătătorite. Faptul că am început acum este un moment bun să vedem dacă putem forma gustul și eu cred că da.
Publicul timișorean este obișnuit cu evenimente de artă stradală, circul aduce și aceste elemente și altele în plus. Când spunem circ ne referim de cele mai multe ori la conotația peiorativă. Avem foarte mult circ în România, de diferite tipuri, și am dorit să spargem puțin gheața și să arătăm valențele proprii ale acestui cuvânt și cele artistice, este un alt motiv pentru care am debutat cu această formă de artă. O să scoatem bilete la vânzare pentru a-i educa pe oameni că arta costă bani, neuitând să avem momente speciale. E un test și un mod de a educa publicul că arta costă bani”, a declarat Simona Neumann, preşedintele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,689FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Bastionul Maria Theresia, fâşie de istorie

Rădăcinile bastionului se adâncesc până în secolul al XVIII-lea. Fiind primul construit, undeva în jurul anului 1732, din cele...