Isprava pentru care un proprietar de imobile istorice a fost amendat cu 30.000 de lei

Date:

Au apartamente în zonă istorică, dar nu au bani să le repare. Cu toate astea, în loc să le vândă, preferă să încalce legea. Se întâmplă chiar în Timişoara, unde un proprietar care deţinea mai multe astfel de imobile a fost amendat de Poliţia Locală pentru că a făcut lucrări de reparaţii fără autorizaţie. Omul va plăti scump încercarea de a eluda legea.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal s-au sesizat din oficiu în aceste zile cu privire la faptul că un cetățean care deține mai multe apartamente într-un imobil de pe str. Ștefan cel Mare nr. 10 a executat lucrări ample de construcție și renovare în clădirea menționată fără a deține avizul Ministerului Culturii și fără autorizație de construire, cu atât mai mult cu cât imobilul este inclus în situl urban Fabric din lista monumentelor istorice. Pentru lucrările executate cel în cauză a fost sancționat cu 5000 de lei, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru fiecare apartament, în total cu 30.000 lei. Poliția Locală Timișoara atrage atenția proprietarilor de imobile de pe raza municipiului să respecte legislația, să obțină autorizațiile necesare pentru efectuare de lucrări de reparații, dar și să facă demersurile pentru obținerea avizelor necesare în cazul imobilelor care fac parte din zona istorică, în caz contrar riscând sancțiuni drastice”, a transmis Poliţia Locală.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare