AcasăStiriEvenimentJordi Savall, CONCERT la Filarmonica Banatului

Jordi Savall, CONCERT la Filarmonica Banatului

Jordi Savall va concerta sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 19.00, la Filarmonica Banatul, în cadrul Festivalului Baroc. Pe lângă acesta, care va cânta la viola de gamba, pe scenă va mai urca și Ansamblul Hesperion XXI, care-i care în componență pe Andrew Lawrence-King la harpă barocă spaniolă, Rolf Lislevand la chitară și teorbă, iar pe David Mayoral la percuție.

Jordi Savall este considerat a fi principalul responsabil pentru revitalizarea unui instrument aproape uitat acum câteva decenii: viola da gamba. Un obișnuit al scenelor din întreaga lume, muzicianul a înregistrat în anul 2009 un CD cu nouă piese scrise de Dimitrie Cantemir, intitulat „Cartea ştiinţei muzicii”.

Pe lângă Timișoara, Jordi Savall va mai concerta și în mari orașe ale lumii precum Buenos Aires, Istanbul, Rotterdam, Rio de Janeiro, Londra sau Versailles.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente