Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

„Leii”, din nou fioroşi. BC Timişoara 63-56 CSM Oradea

- Advertisement -

BC Timişoara s-a impus pentru a doua oară în actualul sezon regulat în faţa ardelenilor de la CSM Oradea. Băieţii lui Jovanovic s-au impus cu scorul de 63-56, la finalul unui meci plin de emoţii, partidă ce a însemnat un record pentru actuala ediţie a Ligii Naţionale, cel puţin pentru Delvon Johnson.

Cu circa 2.000 de suporteri în tribunele sălii Constantin Jude din Timişoara, „Leii din Banat” au avut mari emoţii în partida ce a contat pentru etapa a XX-a a Ligii Naţionale de baschet masculin. Alb-violeţii s-au impus într-un meci în care liderul s-a schimbat de cinci ori, iar echipa clasată pe primul loc în competiţia internă a înscris doar 5 puncte în ultimul sfert.

Debutul partidei a fost unul bun pentru gazde, fapt ce i-a făcut pe bihoreni să-şi revină, recuperând diferenţa şi chiar trecând în avantaj, aşa cum au şi încheiat primul sfert, 21-20 pentru CSM. Sfertul cu numărul doi a aparţinut din nou primei clasate, datorită în mod deosebit „secetei” din atacul alb-violeţilor care nu au înscris nici un punct pentru o perioadă de peste cinci minute, însă scorul pauzei avea să fie 34-40, favorabil tot echipei vizitatoare.

Pauza mare le-a priit bănăţenilor care au revenit într-o formă excelentă pe parchet, iar cei peste 2.000 de suporteri din tribunele sălii Constantin Jude din Timişoara aveau să resimtă trecerea de la agonie la extaz, BC Timişoara având un „run” de 12 puncte, iar sfertul trei avea să se încheie cu 12-11 pentru bănăţeni, care însă mai aveau de recuperat pentru a emite pretenţii la victorie. Asta au şi făcut, pentru că sfertul patru a aparţinut în totalitate „leilor”, aceştia reuşind ăs pună punct pe punct în ultima parte a ameciului, astfel, reuşind să câştige sfertul cu un incredibil 17-5, şi partida cu 63-56. Totul a fost posibil datorită efortului extraordinar depus de Dominique Archie şi de recuperările „fără număr” ale lui Johnson care a stabilit un nou record la acest capitol în actuala ediţie de campionat.

Cel mai bun marcator al timişorenilor a fost Dominique Archie, care a reuşit un double-double, 19 puncte şi 12 recuperări, americanul fiind urmat de Zlatko Jovanovic, cu 18 puncte. Urmează Gallimore cu 8 puncte, Delvon Johnson cu 6 şi 20 de recuperări, urmat de Sarovic şi Tuljkovic cu câte 5 puncte şi Bogdan Popescu cu 2 reuşite.

„În meciuri precum cel de astăzi, trebuie să fii puternic, să-ţi depăşeşti adversarul la capitolul fizic. În acest moment, filozofia mea este să jucăm bine faza de apărare, căci de acolo porneşte totul. Dacă facem asta, continuarea vine firesc în atac, unde avem resursele de a marca. Cred că în prima parte a meciului s-a văzut că jucătorii mei sunt sub presiune. Ei au fost dezamăgiţi după şansa bună pe care au ratat-o la Cluj, unde am pierdut în prelungiri şi în plus ne aflăm într-o serie de meciuri foarte dificile, care nu ne permit să ne refacem fizic. În pauza meciului le-am spus să uite presiunea, să fie ei înşişi. Le-am cerut să se relaxeze, să joace ceea ce am făcut la antrenamente, căci s-au pregătit foarte bine şi chiar asta s-a întâmplat” a declarat Srdjan Jovanovic, antrenorul BC Timişoara, la finalul meciului.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore