Loredana, Subcarpați și Damian Drăghici vin la prima ediție a Parcului Primăverii!

- Advertisement -
Consiliul Județean Timiș pregătește Parcul Primăverii, eveniment de anvergură conceput pentru a fi cel mai mare festival multicultural din regine. Prima ediție a Parcului Primăverii va începe în 15 aprilie, cu acces liber și gratuit la toate activitățile culturale, de divertisment și de încurajare a petrecerii timpului liber în familie.

Cele 11 zile de festival vor avea loc la Muzeul Satului Bănățean pe o suprafață de peste 10 hectare.

Timișorenii, timișenii, dar și turiștii culturali se vor bucura de spectacole de teatru, folclor, sesiuni de lectură, concerte, expoziții și ateliere creative.

Marea deschidere a Parcului Primăverii va fi făcută de Subcarpați, în vinerea dinaintea Floriilor, iar în ziua imediat următoare, pe scenă va urca Loredana Groza, una dintre cele mai apreciate artiste din România, alături de Banda Agurida. În următorul weekend, în a doua zi de Paște, publicul se va bucura de Damian & Brothers, artiști care promit un recital de excepție, un mix de diverse și numeroase stiluri muzicale.

Prin felul în care este conceput și organizat, Parcul Primăverii este un reper de bune practici pentru ce  trebuie să însemne Program Cultural al viitoarei Capitale Europene a Culturii. Avem datoria, cei implicați în Timișoara – Capitală Culturală, să deschidem actul de cultură, să îl facem atractiv și să-i dăm o dimensiune europeană. Muzeul Satului va fi revitalizat și redefinit prin prisma programului cultural al festivalului, iar publicul va avea ocazia să se reconecteze la viața culturală, la cea socială, la împrejurimile verzi ale orașului și la capacitatea de recreere a acestuia. Evenimentul va aduce împreună generații diferite și va consolida relațiile dintre operatorii culturali locali”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

 Autoritățile județene se așteaptă la peste 100.000 de participanți în cele 11 zile ale evenimentului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare