Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieZona Kuncz, în atenția Primăriei! 13 străzi urmează să fie reabilitate! Unele...

Zona Kuncz, în atenția Primăriei! 13 străzi urmează să fie reabilitate! Unele nu au fost asfaltate niciodată

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
13 străzi din cartierul Kuncz urmează să fie reabilitate! Această zonă a beneficiat de cele mai mici investiții până acum, iar unele străzi nu au văzut niciodată asfaltul. Astăzi, va fi supus aprobării Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru aprobarea Studiului de Fezabilitate.

Zona propusă spre amenajare este situată în partea estică a orașului și cuprinde 13 străzi: Aviatorilor, Satu Mare, Zefirului-sector 1 și sector 2 (aceste străzi formează LOT 1, având o lungime totală de 991,50 m), Baia, Energiei, Muntele Mic, Poiana Mărului, Sălaj, Sovata, Subuleasa, Târgu-Mureș, Zefirului – sector 3, Ioan Alexandru (acestea împreună au o lungime de 2112 m și reprezintă LOT 2).

În prezent, străzile din această zonă au o structură rutieră de drum necorespunzătoare, o parte dintre ele fiind doar pietruite. Nu există trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști și locuri de parcare. Ca urmare, sunt necesare lucrări de amenajare a carosabilului, trotuarelor, acceselor, reconfigurarea geometriei intersecțiilor și, acolo unde situația în teren permite, se vor amenaja spații verzi, piste de bicicliști și locuri de parcare. Investiția va duce la îmbunătăţirea accesului rutier, ciclistic şi pietonal în zonă, a viabilității și stării tehnice a parții carosabile și, implicit, a confortului și siguranței utilizatorilor”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Studiul de fezabilitate a fost întocmit de SC EVO LINE CREATION SRL – Timişoara. Durata de execuţie a lucrărilor ar fi de 24 luni.

Valoarea totală a investiţiei este de 37.870.942,46 lei, din care LOTUL 1 este de 15.180.199,43 lei, iar LOTUL 2 este de 22.690.743,03 lei.

La finalul lucrărilor vor rezulta 3 kilometri de străzi reabilitate, 10 kilometri de trotuare modernizate, peste 4 kilometri de piste pentru biciciclete, zone verzi pe 3576 mp și 248 accese amenajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare