Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Lucrările lui Sigmar Polke şi pastişele la acestea, la Palatul Baroc

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
17 ° C
18.4 °
15.1 °
84 %
3.1kmh
0 %
mar
26 °
mie
27 °
joi
27 °
vin
27 °
sâm
24 °

În cadrul expoziției „Sigmar Polke – Muzică de origine necunoscută”, care mai poate fi vizitată până în 2 martie la Muzeul de Artă, Centrul Cultural German Timișoara invită în data de 19 februarie, la ora 14:00, respectiv 26 februarie, la ora 15:00, la două evenimente susţinute de elevi ai Liceului de Arte Plastice şi studenţi în cadrul Facultăţii de Arte şi Design. Inspirându-se din operele lui Polke, aceştia au realizat lucrări proprii ce vor fi expuse la Muzeul de Artă, sub forma unor „picture-hopping”. Vizitatorii vor avea posibilitatea de a ridica întrebări artiştilor, cu privire la creaţiile lor.

Expoziţia, care a putut fi vizionată deja în marile muzee ale lumii, aduce în prim plan patruzeci de opere ale renumitului pictor, grafician şi artist în domeniul fotografiei Sigmar Polke, asigurând în acelaşi timp şi o viziune de ansamblu asupra creaţiei diversificate a marelui artist; o creaţie presărată cu nuanţe de umor, ironie şi ambiguitate. Pentru realizările sale de excepţie în domeniul artei, lui Sigmar Polke i s-au decernat o serie de premii şi decoraţii. Astfel, în anul 2000, Polke a obţinut  „Inelul împăratului – premiu artistic al oraşului Goslar” („Goslarer Kaiserring”), cea mai înaltă distincţie care se decernează în Germania pentru realizările în domeniul artei contemporane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare