Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Monica Macovei: Ponta, Voiculescu și Antonescu sunt împreună ca să fure

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Europarlamentarul PDL Monica Macovei  a fost astăzi în vizită la Timișoara, unde a făcut câteva declarații cu privire la rolul PDL  în mandatul  de cinci ani, aproape încheiat, din cadrul  Parlamentului European. Europarlamentarul nu a uitat să îi acuze dur pe adversarii din USL, pe care îi învinuiește de distrugerea statul de drept cu scopul de a-și asigura libertatea în fața legii și a DNA-ului.

„PDL este PDL și punct. Obiectivul nostru e să câștigăm alegerile europarlamentare, convingând oamenii că suntem cei mai buni și că USL i-a înșelat. De ce sunt importante europarlamentarele? Sunt foarte importante alegerile pentru simplul motiv că noi facem legi în Parlamentul European pentru români.

Macovei a dat câteva exemple de legi europene  care îi ajută pe români:

„Prima lege este directiva privind cardul european de sănătate care se ridică de la casa de asigurări sau de la  doctorul de familie iar pentru pensionari, de la Oficiul de Pensii. Te poți duce și trata într-o clinică de specialitate din străinătate pentru ca statul român iți plătește tratamentul. A doua lege este legată de tarifele la roaming, de cel puțin 2 ani de zile tarifele de roaming sunt aceleași în toate statele membre dar de la toamnă vine o nouă directivă pe care o să o votăm în Parlamentul European și nu va mai exista tarif de roamnig. Va fi tarif național și la nivel de Uniune Europeană, poți să suni în altă țară și plătești tarif local. Ultima lege pe care vreau să o dau exemplu este Directiva Confiscării care va fi votată în Plenul Parlamentului în martie. În ce constă această lege? Vom confisca banii proveniți din infracțiuni chiar dacă nu există condamnări penale pentru toată suma respectivă. O parte din „hoții de tranzitie”, după cum îi numesc eu,  vor trebui să dea înapoi din banii furați din buzunarele noastre” a exemplificat europarlamentarul.

Macovei a ținut să vorbească și despre Maria Grapini, candidata USL pentru Timiș la alegerile europarlamentare. Europarlamentarul o acuză pe ministrul IMM-urilor și a Turismului că a „sugrumat mediul de afaceri românesc.”

„Din Timiș este un singur candidat, doamna Grapini, dar eu văd ce a facut ca ministru, nu a facut nimic bun, a sugrumat mediul de afaceri și aș adăuga și modul în care comunica cu oameni și cu noi toți. Este o agramată și ne va face de râs în Parlamentul European.”

Europarlamentarul a încheiat prin a caracteriza USL-ul ca fiind o uniune politică pusă pe furat. Mai mult, ea a declarat că premierul Ponta are o agendă ascunsă și încearcă să tragă România către Federația Rusă, îndepărtând-o de beneficiile Occidentului:

„Voi face câteva declarații cu privire la subiectele de ordin intern: trebuie explicat oamenilor ce se întamplă, practic în acest moment Ponta, Voiculescu și Antonescu sunt împreună ca să fure și să nu fie pedepsiți. Un ultim exemplu, „marțea neagra”, În care PSD, PNL și PC au votat împreună într-o mare bucurie și în câteva minute ca parlamentarii și miniștrii să nu fie pedepsiți cam de un sfert din prevederile din Codul Penal. Așa ceva nu s-a întâmplat în nici un stat democratic. Acesta nu este un stat de drept iar partenerii noștri de la Uniunea Europeană cât și partenerii americani sunt îngrijorați de practicile din Guvernul României. Vă reamintesc atitudinea PDL  în comparație cu atitudinea celorlalte partide cu privire la justiția din România. Și PDL a avut persoane cercetate, arestate și condamntate dar PDL nu a vrut sa schimbe sau să dizolve DNA-ul, pe procurorii șef sau legile împotriva infracțiunilor de acest tip. Nu putem să stăm la putere și să avem o societate democratică cu oameni care spun că daca eu sunt cercetat și sunt la putere, vreau să se desfințeze instituția care mă cercetează. Lucrurile astea se văd. Acolo unde legea se încalca va fi sărăcie, deznadejede și în nici un caz nu va fi prosperitate. Cei de la putere incearcă cu orice chip sa scape de pedespe si de lege, mai mult, ei ne duc spre Est, spre Federația Rusă. Eu știam că noi, românii, vrem spre Vest, acolo este demnitatea și bunăstarea. Nu înțeleg ce caută primul ministru în Rusia, aceeași Rusie care încearcă să destabilizeze relațiile noastre cu Basarabia sau încearcă să distrugă democrația din Ucraina.”

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=-Ur1KejJVro&feature=youtu.be]

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore