PDL s-a ”dizolvat” în PNL. Vezi reacțiile lui Iohannis, Blaga și Nicolae Robu

- Advertisement -

”Cel mai probabil nu vom reuși să facem partidul operațional sub aspect juridic în timp util, motiv pentru care ne vom pregăti pentru alegerile prezidențiale sub forma unei alianțe electorale care se va numi Alianța Creștin Liberală PNL-PDL. Avem sperana că vom rezona cu majoritatea electoratului românesc și că sub această siglă, Alianța Creștin Liberală, vom câștiga alegerile prezidențiale din 2014” a spus Nicolae Robu, înainte de plecarea spre București, acolo unde aâmbătă, a avut loc Congresul pentru fuziunea PNL-PDL.

”S-a spus adesea că trăim într-o ţară în care interesul pentru spectacol este mai mare decât interesul pentru normalitate. Eu nu cred că este adevărat. Politica trebuie să producă rezultate, nu spectacol steril. Pe cetăţeanul simplu sunt convins că îl interesează siguranţa, ordinea, performanţa în administraţie, învăţământ sau în sănătate. Este de datoria noastră, a marelui partid al dreptei, să facem din România un stat modern, bazat pe un model liberal de dezvoltare. Acest lucru este posibil dacă ne îndeplinim obiectivele strategice, anume de a câştiga preşedinţia României şi de a asigura un ciclu de guvernare pe zece ani”, a afirmat Klaus Iohannis la Congresul de la București. ”Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie şi, mai ales, cred că este nevoie de mai multă sobrietate în exercitarea funcţiei de preşedinte”, a mai explicat Iohannis.

„Ce construim noi astăzi nu este Alianţa Dreptate şi Adevăr 2, nu e nici CDR 2, astăzi am semnat împreună certificatul de naştere a celui mai mare partid de centru-dreapta”, a adăugat Vasile Blaga, actualul președinte al PDL.

”Consider că astăzi s-a făcut un pas istoric în politica românească. Principalele două partide de dreapta -PNL și PDL- au fuzionat, formând cea mai puternică forță politică a țării. Noul Partid Național Liberal va duce mai departe linia politică de dreapta pe care s-au manifestat până acum cele două partide, PNL, de 139 de ani -o istorie presărată cu realizări grandioase, incontestabile- și PDL, din 2007 încoace. Noul Partid Național Liberal își propune -și fără îndoiala că va și reuși- să răspundă nevoilor și așteptărilor acelor români care își doresc o Românie în care ei să poată să-și asigure un trai decent, o viață frumoasă, prin ei inșiși, prin muncă, prin mintea, prin talentele, prin abilitățile lor, într-un climat sănătos dat de statul de drept, în cinste și corectitudine, respect de semeni și respect de sine. O Românie prosperă, o Românie performantă!” a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, vicepreședinte la nivel național al PNL.

Rămâne totuși întrebarea: De ce PNL s-a aliat în 2007 cu acelaași PDL, după care a ”rupt” alianța, formând o opoziție puternică alături de PSD, iar mai apoi apărând alianța USL (PNL + PSD) și acum, din nou se aliază cu PDL?

Vă lăsăm și pe dumneavoastră să ne oferiți un răspuns în acest sens, dar credem că tare miroase a ”ciolan”!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare