Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCu mansardă, fără mansardă

Cu mansardă, fără mansardă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce acum câteva zile Nicolae Robu a declarat că va interzice mansardarea blocurilor pe motiv că arată urât și că nu sunt benefice pentru Timișoara, consilierii locali PD-L au ieșit la rampă cerând o dezbatere publică a subiectului. Pedelistul Simion Moșiu a declarat următoarele: „În plenul Consiliului Local de marți am făcut presiuni pentru a retrage proiectul domnului Robu care interzicea mansardarea blocurilor. Argumentul dânsului a fost că nu arată frumos. Frumusețea e relativă, cu atât mai mult cât frumosul primarului e discutabil. Dacă venea cu o propunere ca în loc de mansarde să se ridice clădiri suspendate cu palmieri sau fără palmieri toată lumea ar fi fost de acord. Dar doar mansarda nu arată frumos. Îi reamintesc domnului primar că au fost deja masardate 408 blocuri. Ce facem acum? Jignim toți arhitecții, pe arhitectul șef, pe toți oamenii implicați? Ștergem tot cu buretele și zicem că nu arată frumos? Că nu e o chestie de talia orașului nostru?

În continuare, consilierul local a enumerat câteva motive pentru care s-au făcut presiuni împotriva retragerii proiectului. O partea din acestea ar fi: reablitarea termică a construcției, scădearea consumului energetic, obținerea certificatului energetic la vânzarea imobilului, scutirea de impozite pe o perioadă de până la 7 ani, modernizarea imobilelor cu o tehnologie nouă, revigorarea pieței construcțiilor.

Cât privește argumentele contra prezentate de Simion Moșiu acestea sunt: aglomerarea zonei, potențial disconfort pe casa scării, micșoarea numărului locurilor de parcare disponibile, problema rezistenței blocului, presiunea mică la apă în scara respectivă.

„Noi avem o strategie pe termen lung. Ce facem cu cei care nu și-au mansardat blocurile. Le spunem că nu mai pot să o facă? Eu consider că așa un subiect trebuie să plece pe cartiere. Vom candida la Timișoara-Capitală Culturală. Trebuie să dovedim originalitate. Plecăm de la un bloc pilot. Îl facem să arate impresionist sau cubist. Depinde de proiectul final și de părerea specialiștilor. De aceea, pentru a se lua o hotărâre corectă voi iniția la primărie o dezbatere publică. Voi chema proiectanți, arhitecți, reprezentanții asociaților de locatari, specialiști de la circulație etc.”

Până ce se va soluționa problema, situația mansardărilor rămâne neclară.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=u57l2pzT_5U&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Timişorenii, aşteptaţi la o nouă dezbatere pe Regulamentul parcărilor publice din oraş

Primăria Timişoara va organiza în data de 18 octombrie, începând cu ora ora 16:00,...