Cu mansardă, fără mansardă

- Advertisement -

După ce acum câteva zile Nicolae Robu a declarat că va interzice mansardarea blocurilor pe motiv că arată urât și că nu sunt benefice pentru Timișoara, consilierii locali PD-L au ieșit la rampă cerând o dezbatere publică a subiectului. Pedelistul Simion Moșiu a declarat următoarele: „În plenul Consiliului Local de marți am făcut presiuni pentru a retrage proiectul domnului Robu care interzicea mansardarea blocurilor. Argumentul dânsului a fost că nu arată frumos. Frumusețea e relativă, cu atât mai mult cât frumosul primarului e discutabil. Dacă venea cu o propunere ca în loc de mansarde să se ridice clădiri suspendate cu palmieri sau fără palmieri toată lumea ar fi fost de acord. Dar doar mansarda nu arată frumos. Îi reamintesc domnului primar că au fost deja masardate 408 blocuri. Ce facem acum? Jignim toți arhitecții, pe arhitectul șef, pe toți oamenii implicați? Ștergem tot cu buretele și zicem că nu arată frumos? Că nu e o chestie de talia orașului nostru?

În continuare, consilierul local a enumerat câteva motive pentru care s-au făcut presiuni împotriva retragerii proiectului. O partea din acestea ar fi: reablitarea termică a construcției, scădearea consumului energetic, obținerea certificatului energetic la vânzarea imobilului, scutirea de impozite pe o perioadă de până la 7 ani, modernizarea imobilelor cu o tehnologie nouă, revigorarea pieței construcțiilor.

Cât privește argumentele contra prezentate de Simion Moșiu acestea sunt: aglomerarea zonei, potențial disconfort pe casa scării, micșoarea numărului locurilor de parcare disponibile, problema rezistenței blocului, presiunea mică la apă în scara respectivă.

„Noi avem o strategie pe termen lung. Ce facem cu cei care nu și-au mansardat blocurile. Le spunem că nu mai pot să o facă? Eu consider că așa un subiect trebuie să plece pe cartiere. Vom candida la Timișoara-Capitală Culturală. Trebuie să dovedim originalitate. Plecăm de la un bloc pilot. Îl facem să arate impresionist sau cubist. Depinde de proiectul final și de părerea specialiștilor. De aceea, pentru a se lua o hotărâre corectă voi iniția la primărie o dezbatere publică. Voi chema proiectanți, arhitecți, reprezentanții asociaților de locatari, specialiști de la circulație etc.”

Până ce se va soluționa problema, situația mansardărilor rămâne neclară.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=u57l2pzT_5U&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img