Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Screening neonatal în maternitățile din Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La conferința de presă a PSD, Romanița Jumanca a anununțat că proiectul screening-ului neonatal, proiect inițiat de Sorin Grindeanu, a primit susținerea Consiliului Județean și Local. Amendamentul s-a referit la alocarea a 420.000 de lei. Dânsa a mai adăugat că acesta nu este singurul proiect al filialei. „Am mai susținut și alte amendamente. Dorim amenajarea unei săli noi de sport la Școala Generală Nr. 25, suntem în discuții despre un ajutor la centrul de bătrâni Inocențiu Klein.”

La conferință a participat și Consilierul Județean Bianca Gavrilița . Aceasta a declarat: „Ideea de bază a screening-ului a fost de informare și conștientizare asupra importanței stării de sănătate la populație. Ce facem noi ține de medicina preventivă. Dorim să demarăm o acțiune de lobby pentru screening neonatal la nivel național. Acum se testează posibilitatea apariției a două boli. Noi dorim să testăm pentru 55 de afecțiuni. Astfel putem avea o hartă mult mai clară și mai evidentă asupra stării de sănătate. Și nu doar pentru copii. Vom începe o campanie de informare a părinților, a populației, a societății. Bolile pe care le depistăm sunt mute în copilărie. Copilul este sănătos la naștere dar aceste afecțiuni pot surveni la un an sau doi după naștere. Ele pot duce chiar la retard mintal sever.”

Testarea va începe în luna februarie și se va desfășura pe un număr de 2000 de nașteri.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=479inJpW0OU&feature=youtu.be]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sorin Grindeanu: Screeningul neonatal, pariul copiilor români cu sănătatea!

Sănătatea copiilor este considerată un indicator-cheie care exprimă în fapt starea de sănătate a...