Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nicolae Robu: USL este ca și America și Rusia în cel de-al Doilea Război Mondial. Vezi de ce a făcut primarul această declarație!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu a ținut astăzi să lămurească schimbul de replici recent pe care l-a avut cu Titu Bojin și cu Sorin Grindeanu. Totul a început zilele trecute, când Nicolae Robu a declarat că PSD-ul nu a obținut nici un ban pentru Timișoara, și că reprezentanții partidului Social-Democrat îi mint pe timișoreni cu nerușinare.  Grindeanu nu a întârziat să îi dea o replică edilului, pe care îl acuză că este „duplicitar” și că s-a înfrățit cu consilul PDL.

Primarul consideră că toate aceste declarații sunt „cântece de sirenă” care îi pun pe pesediști în poziții ridcloe: „În ultima vreme asistăm la tot felul de cântece de sirenă venite dinspre PSD și vreau să le spun foștilor aliați de la PSD că ar fi cazul să renunțe la această strategie pentru că sunt într-o postură ridicolă și pe măsură ce perseverează, se afundă tot mai mult în ridicol. ”

Edilul a ținut să adreseze și declarațiile lui Bojin legate de directorii PNL de deconcentrate, care nu au demisionat, deși PNL  a trecut în opoziție. Președintele CJT a spus că soarta directorilor va fi hotărâtă după alegerile europarlamentare din 25 mai.

„S-a văzut că nu au reușit să dizloce nimic semnificativ din PNL odată cu diversiunea Tăriceanu, și își pun speranțe deșarte că vor avea sorți de izbândă mai mare după europarlamentare. Noi suntem încrezători că vom obține un scor bun la europarlamentare, dar am această convingere ca președinte PNL Timiș și vicepreședinte PNL la nivel național, Partidul Național Liberal își păstrează unitatea, și doar anumite persoane care nu au, prin natura lor umană ,capacitatea de a fi loiali unor principii, loiali camarazilor cu care formează o echipă la un moment dat, ar putea pleca din PNL. ”

Nicolae Robu a asemănat ruperea USL cu situația combatanților din cel de-al Doilea Război Mondial. Primarul consideră că situațiile politice impun, uneori, în funcție de interese,  alianțe noi. Edilul a asemănat PNL-ul cu America, care a luptat împotriva nazismului, dar, odată războiul încheiat, s-a aliat cu fostul inamic Germania, devenită, între timp, o țară democrată, iar inamicul numărul 1 a devenit Rusia.

„Probleme nu au cum să creeze, noi am fost acuzați de o parte a partidelor și a actorilor de pe scena politică românească cât și de o anumită parte a electoratului pentru alianța pe care am făcut-o cu PSD. Situația în care am fost noi, și putem face o extrapolare, este oarecum similară cu cea cunoscută foarte bine în istorie din contextul celuil de-al Doilea Război Mondial. La acea vreme existau două rele în lume, hitlerismul și comunismul, care au apărut alături de democrație. Americani s-au unit cu rușii pentru a curma hitlerismul, iar după ce obiectivul a fost atins, după ce Germania, leagănul hitlerismului, a devenit un stat democratic, americanii au fost de aceeași parte a baricadei și sunt și astăzi cu Germania și cu celelalte țări cu adevărat democratice, și au luptat pentru păstrarea și diseminarea unor valori autentice ale omenirii, și i-au avut ca adversari pe foștii aliați. ”

Robu a încheiat declarând că replicile liberalilor vin ca urmare a unor provocări și nu din dorința unor răfuieli politice: Eu personal, și PNL în general, ne străduim să fim pozitivi, să construim, să facem lucruri bune, nu ne plac disputele, nu ne convine când o parte din timp și din energia noastră se consumă în dispute sterile, dar suntem mereu provocați de către PSD și în mod inveitabil trebuie, din când în când, să dăm câte o replică. 

1 COMENTARIU

  1. dle Robu,
    aveti o logica fracturata si vreti sa intrati in piele nemeritata.
    Fostul dvoastra sef, Cretinel, semana mai degraba cu micul caporal, decit cu generalul Patton.
    Nu intinati Istoria altora 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare