Peste-2000-de-protestatari-au-străbătut-orașul06

Manifestările din Timișoara ale protestatarilor nu au fost lipsite de speculații, mai ales și după apariția unui inconștient om politic, tern însă pe scena politică timișoreană, Beniamin Lup, astfel că s-a pus problema deturnării acestora. Din fericire, nici o incursiune de acest gen nu a avut câștig de cauză. Mulțimea protestează pe străzile Timișoarei de două zile, și pare să nu obosească, cel puțin până când nu se văd schimbări concrete.

Evident, cu ocazia protestelor, și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost luat puțin în colimator, fiind vizat de lozincile —e drept, puține —, ale câtorva zeci de persoane care l-au contestat. „Plecând de la această tragedie, oamenii au conștientizat starea deteriorată în care e societatea românească. Există întotdeauna tentația de acaparare a acestor mișcări și de exploatare a lor, pentru dobândirea unui plus de simpatie politică, a unor voturi când vor fi alegerile. Cei care încearcă așa ceva nu au sorți de izbândă, ba dimpotrivă, va avea efect de bumerang asupra lor. Oamenii nu se lasă manipulați”, a precizat primaru Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul de pe Bega a ținut să le transmită și un mesaj demonstranților. „Vreau să le spun protestatarilor că gândesc la fel ca ei. Sunt adeptul alegerilor anticipate, reducerii numărului de parlamentari, vreau la fel de mult ca și protestatarii ca oamenii compromiși să nu mai ajungă în diverse poziții de decizii”, a precizat Nicolae Robu. În ceea ce privește lozincile direcționate înspre el, primarul Timișoarei a menționat că nu poate să fie pe placul tuturor, așteptându-se oarecum la un moment asemănător. „Fac parte din partea politică, dar nu cred că trebuie să dau eu socoteală pentru greșelile altora, pentru necinstea și lipsa de loialitate în fața cetățenilor. În ceea ce mă privește, sunt cu conștiința împăcată. Nu mă miră că s-a strigat și la adresa mea. Nu am pretins niciodată că toți timișorenii mă iubesc, că îmi sunt susținători. Evident, sunt mulți oameni care mă apreciază, dar și care nu”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.