Pavajul din Piața Unirii s-ar putea realiza cu pietre de pe străzile din Zona Bălcescu.

Date:

Primarul Nicolae Robu s-a întâlnit astăzi cu arhitecții și cu firma contractată să renoveze străzile din Zona Cetate, și a ajuns la concluzia că piatra care va fi folosită pentru pavarea Pieței Unirii va fi chiar din Timișoara. Edilul a declarant ieri că pietrele din Piață care sunt ciobite sau sparte vor fi aruncate și se vor păstra doar cele în condiție bună. Pentru completare, Robu a explicat astăzi, că se vor lua pietre de pe alte străzi din oraș, cum ar fi de pe strada Remus din Zona Bălcescu.

“Nu am discutat de unde va fi adusă piatra pentru pavarea strazilor pietonale, dar va fi naturală, românească, în orice caz. Vom încerca să dislocăm și piatra din zona străzii Remus, care este identică cu cea din Piața Unirii. Scoatem piatra de pe strazile cu piatră cubică, pentru că nu sunt într-o zona monumentală. Dacă suntem puși în situația să constatăm că o parte din piatra pe care o avem în Piața Unirii nu este corespunzatoare, atunci cel mai la îndemână ne este să o înlocuim cu piatră identică tot din orașul nostru. Trebuie întâi să constatăm care e necesarul, sa vedem care piatră e bună și care nu o mai putem folosi“.

Străzile de pe care se vor extrage dalele necesare pentru Piața Unirii ar putea fi asfaltate, în condițiile în care acele locații nu sunt monumentale și deci nu s-ar interveni nepotrivit cu arhitectura. Înainte, însă, de a se continua cu acest plan, municipalitatea are nevoie de un aviz de la Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național. 

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare