Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieNicolae Robu speră ca până la sfârșitul anului lucrările din zona centrului...

Nicolae Robu speră ca până la sfârșitul anului lucrările din zona centrului istoric să fie gata. Problema parcărilor, încă NEREZOLVATĂ

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lucrările din zona centrului istoric par că au avansat până în această perioadă a anului. Primarul Nicolae Robu speră ca până la sfârșitul anului totul să fie gata, iar Piața Unirii, împreună cu întreaga zonă, să aibă o nouă față.

„S-a avansat foarte frumos în centrul istoric. Putem remarca faptul că în Piața Unirii, latura dinspre vicariatul sârbesc este aproape gata pavată. Partea de sud a pieței este gata, partea de est este și ea finalizată, urmează doar ultima latură, care este cea mai îngustă, cea nordică, să fie pavată și ea. Estimez că până la sfârșitul lunii octombrie vor fi gata lucrările în Piața Unirii. Pe celelalte străzi sunt diverse stadii. Recent s-a finalizat pavarea străzii Lucian Blaga, dar pe altele mai avem de lucru. Sunt liniștit că până la sfârșitul anului totul va fi gata, iar orașul va avea o nouă față în zona sa istorică”, a explicat edilul Timișoarei.

În ceea ce privește problema parcărilor, lucrurile par a fi mai complicate. Una dintre soluții ar veni în urma unui schimb de terenuri pe care municipalitatea încearcă să-l facă împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara. „Problema parcărilor nu o putem rezolva, doar dacă construim două parcări supraterane. Una poate fi supraterană și una subterană. Cea supraterană va trebui să fie în zona Punctelor Cardinale, acolo unde este popota la ora actuală. Proprietatea aparține Universității de Vest din Timișoara, cu care suntem în tratative să facem un schimb de terenuri, încât să preluăm acea clădire cu terenul aferent, în loc să construim o parcare cu 10 etaje. În partea sudică, raportat la centrul istoric, vreau să facem o parcare cu ocazia realizării inelului I. Acolo va fi o parcare subterană, cu cca. 700 de locuri, de o parte și de alta a bulevardului Brătianu”, a conchis Nicolae Robu.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare