Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nicolae Robu îndeamnă partidele politice la fair-play în timpul campaniei electorale. Vezi aici mesajul primarului!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Data de 25 aprilie consemnează începerea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare de peste o lună, din 25 mai 2014.  Astfel, românii cu drept de vot se vor prezenta la urne pentru a-i alege pe cei 32 de deputați care să reprezinte România în Parlamentul European. În total, în urma alegerilor, în Parlamentul European vor fi 751 de deputați, care vor fi reprezentanţii a peste 500 de milioane de cetățeni din 28 de state membre ale Uniunii Europene. De astăzi, cele 15 partide și alianțe politice sau electorale și cei 8 candidați independenți care participă la alegeri, vor încerca, timp de 30 de zile, să îi convingă pe români că reprezintă alegerea perfectă pentru un fotoliu în Parlamentul de la Bruxelles.

Din această cauză, primarul Nicolae Robu, a ținut să se adreseze timișorenilor un apel de responsabilizare electorală. Edilul a explicat că Timișoara beneficiază din plin de apartenența la blocul european, fiind orașul cu cea mai mare absorbție de fonduri nerambursabile din România acordate de Comisia Europeană. De aceea, consideră edilul, cetățenii capitalei Banatului au obligația morală de a se prezenta la vot și de a alege pe cei mai buni dintre candidații care s-au înscris pe listele electorale.

„Ne-am dorit cu toţii aderarea la Uniunea Europeană şi am obţinut acest lucru. Timişoara beneficiază din plin de apartenenţa la această structură şi este oraşul din România cu cea mai mare absorbţie a fondurilor nerambursabile acordate de Comisia Europeană, urmare a capacităţii dovedite de punere în operă a numeroaselor proiecte de modernizare şi înfrumuseţare. Suntem cetăţeni europeni, avem drepturi şi obligaţii în cadrul Uniunii şi ne sunt atribuite locuri în forurile de decizie ale organismelor europene. De aceea, avem obligaţia morală de a ne prezenta la vot şi a alege pe cei mai buni dintre noi pentru a ne reprezenta în Parlamentul European.” a explicat Robu.

În același context, edilul a cerut candidaților la alegeri să fie fair-play și să facă o campanie curată, bazată pe respect reciproc, și pe realizări, și să nu recurgă la „împroșcarea cu noroi a adversarilor”: „În contextul în care începe campania electorală, fac apel la formaţiunile politice care au candidaţi pentru Parlamentul European să facem o campanie curată, o campanie fair-play, o campanie în care să ne respectăm unii pe alţii, axându-ne fiecare, nu pe împroşcarea cu noroi a adversarilor, ci pe realizările pe care le avem, singurele în măsură să ne credibilizeze promisiunile şi, împreună cu ele, pe noi ca partide şi ca persoane. Haideţi, cu toţii, să demonstrăm o dată în plus că Timişoara este un oraş cu adevărat european, cu candidaţi civilizaţi şi cu electorat civilizat! Şi fie ca în final, pentru binele Timişoarei şi al României, să câştige cei mai buni!” a încheiat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare