Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăA început campania pentru alegerile europarlamentare. Vezi aici regulamentul electoral!

A început campania pentru alegerile europarlamentare. Vezi aici regulamentul electoral!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Astfel, în competiție s-au înscris candidați din Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Democrat Liberal, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Forţa Civică, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor. BEC a constatat totodată rămânerea definitivă a candidaturilor înregistrate de Partidul România Mare (cu excepţia a 11 candidaţi), Partidul Verde (cu excepţia a 19 candidaţi), Partidul Noua Republică (cu excepţia unui candidat), Partidul Dreptăţii Sociale (cu excepţia unui candidat), Partidul Ecologist Român (cu excepţia a 4 candidaţi). Mai mult, la alegeri vor participa și opt candidați independenți: Mircea Diaconu, Corina Ungureanu, Dănuţ Liga, Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Peter Costea, Constantin Filip Titian, Valentin Dăeanu.

Conform Realitatea.net, la tragerea la sorți făcută de BEC, PDL va ocupa prima poziție pe buletinele de vot, iar pe poziția secundă va fi Partidul Mișcarea Populară urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC și PNL.

Potrivit Legii nr. 33/2007 privind desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, în campania electorală, candidații, dar și cetățenii, au dreptul să-și exprime liber opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, la televizor, la radio, în presă, dar și prin celelalte mijloace de informare în masă. De asemenea, pe toata perioada de 30 de zile, candidatii vor avea dreptul la spatii corespunzatoare pentru a se intalni cu alegatorii, ce pot fi amplasate la sediul primariei, in scoli, universitati, case de cultura, camine culturale si cinematografe.

Potrivit aceluiași act normative, este interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli și universități în perioada de desfășurare a cursurilor. Mai mult, este interzisă distribuirea de către candidati a băuturilor alcoolice în timpul adunărilor sau afișarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise, faptele fiind considerate contravenții, fiind sancționate, în caz de încălcare, cu amenzi între 4.500 si 10.000 de lei.

După încheierea oficială a celor 30 de zile de campanie, vor fi considerate contravenții și continuarea propagandei electorale (afișarea și distribuirea materialelor electorale sau sfătuirea alegătorilor), precum și sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianță politică sau alianță electorală. Aceste actiuni vor fi pedepsite ca atare, cu amenda intre 1.000 si 2.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare