A început campania pentru alegerile europarlamentare. Vezi aici regulamentul electoral!

- Advertisement -

Astfel, în competiție s-au înscris candidați din Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Democrat Liberal, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Forţa Civică, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor. BEC a constatat totodată rămânerea definitivă a candidaturilor înregistrate de Partidul România Mare (cu excepţia a 11 candidaţi), Partidul Verde (cu excepţia a 19 candidaţi), Partidul Noua Republică (cu excepţia unui candidat), Partidul Dreptăţii Sociale (cu excepţia unui candidat), Partidul Ecologist Român (cu excepţia a 4 candidaţi). Mai mult, la alegeri vor participa și opt candidați independenți: Mircea Diaconu, Corina Ungureanu, Dănuţ Liga, Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Peter Costea, Constantin Filip Titian, Valentin Dăeanu.

Conform Realitatea.net, la tragerea la sorți făcută de BEC, PDL va ocupa prima poziție pe buletinele de vot, iar pe poziția secundă va fi Partidul Mișcarea Populară urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC și PNL.

Potrivit Legii nr. 33/2007 privind desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, în campania electorală, candidații, dar și cetățenii, au dreptul să-și exprime liber opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, la televizor, la radio, în presă, dar și prin celelalte mijloace de informare în masă. De asemenea, pe toata perioada de 30 de zile, candidatii vor avea dreptul la spatii corespunzatoare pentru a se intalni cu alegatorii, ce pot fi amplasate la sediul primariei, in scoli, universitati, case de cultura, camine culturale si cinematografe.

Potrivit aceluiași act normative, este interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli și universități în perioada de desfășurare a cursurilor. Mai mult, este interzisă distribuirea de către candidati a băuturilor alcoolice în timpul adunărilor sau afișarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise, faptele fiind considerate contravenții, fiind sancționate, în caz de încălcare, cu amenzi între 4.500 si 10.000 de lei.

După încheierea oficială a celor 30 de zile de campanie, vor fi considerate contravenții și continuarea propagandei electorale (afișarea și distribuirea materialelor electorale sau sfătuirea alegătorilor), precum și sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianță politică sau alianță electorală. Aceste actiuni vor fi pedepsite ca atare, cu amenda intre 1.000 si 2.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Alfred Simonis vrea o colaborare pentru dezvoltarea Municipiului Timișoara și a Județului Timiș

Într-o declarație dată ieri, 26 iulie, Alfred Simonis și-a...

Imagini cutremurătoare: Hărțuire sexuală într-un autobuz din Timișoara

Un incident grav de hărțuire sexuală care a avut...

Din aceeași categorie

Alianțe electorale pentru primăriile din Șag și Moșnița Nouă

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în...

La Timișoara se strâng fonduri pentru a oferi un prânz cald elevilor defavorizați. Donează!

A fost lansată cea de-a patra ediție a campaniei...

Teatrul National din Timisoara, campanie pentru ”amandoi”

Teatrul Național din Timișoara a demarat o nouă campanie...

Categorii Populare