autostrada

Ministrul Transporturilor Dan Şova, prezent astăzi la Simeria, a făcut o declaraţie care a stârnit rumoare printre cei prezenţi. Oficialul a declarat că a discutat cu cei de la firma care construieşte lotul patru al autostrăzii ce leagă municipiul Lugoj de oraşul hunedorean Deva, întrucât pe traseul acesteia a fost descoperit un cimitir costruit ilegal, pe o păşune.

„La tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, lotul 4, m-am bucurat că au început lucrările spre deosebire de loturile 2 şi 3, de care nu s-au apucat. Pe lotul 4 au intrat cu utilajele pe zece kilometri. Acolo au avut o problemă pe care noi am tot povestit-o anecdotic. Pe lotul 4, unde pe raza comunei Brănişca, pe coridorul de expropriere, când a intrat constructorul UMB s-a constatat că exista un cimitir ilegal chiar pe aliniamentul autostrăzii. Noi am sesizat Parchetul General în legătură cu această problemă şi acum urmează să finalizăm o hotărâre de guvern să abatem traseul autostrăzii de acolo”, a Dan Şova.

„În documente, aşa spunea domnul director Neaga (Narcis Neaga, directorul CNADNR – n.r.), acolo unde se află acest cimitir fără autorizaţie figura păşune când a fost expropriată. Noi am sesizat organele în drept. Mai departe ne facem treaba, abatem puţin autostrada şi o continuăm. Deci, lucrurile sunt bune. UMB lucrează bine, repede în general”, a mai adăugat Dan Şova, conform Mediafax.

Şova a inspectat azi tronsoanele de autostradă Arad-Nădlac, Lugoj-Deva şi Orăştie-Sibiu.

Este incredibil cum, în România anului 2014, nici atunci când se descoperă un obiectiv construit ilegal, nu se poate construi o autostradă, asta după ce ani de zile autorităţile au avut probleme în ceea ce priveşte exproprierile şi siturile arheologice.

Şi totuşi, a cui e cimitiru’ cu pricina? Că nu-şi face orice român de rând un cimitir, aşa că-l taie pe el capu’…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.