Forţa Civică Timiş cere transparenţă Primăriei Timişoara

0
1343

fctForţa Civică Timiş atenţionează asupra unui abuz care continuă să se desfăşoare
sub ochii autorităţilor municipale. Milioane de euro, din banii publici, se scurg către clientela politică, în mod nejustificat, în ciuda semnalelor date de presă şi de către cetăţenii Timişoarei.

Deşi primarul Nicolae Robu a afirmat că va analiza contractul, pe 15 ani, semnat în 2001, între municipalitate şi firma Rosign, rezultatele verificărilor s-a soldat cu declaraţii de justificare, cazul fiind îngropat. Pentru a fi mai „precişi” cei de la Forţa Civică Timiş (FCT) aduc în atenţia timişorenilor situaţia existentă pe strada Paul Morand, aflatăîn Parcul Industrial Freidorf, mai degrabă o alee industrială infundată, pe care îşi au adresele doar trei societăţi comerciale, printre care şi SC Rosign SA. De-a lungul a mai puţin de 300 metri sunt amplasate 29 de indicatoare cu „oprirea interzisă”, încă 29 de plăcuţe care atenţionează şoferii că dacă opresc ar putea să li se ridice maşinile precum şi alte indicatoare rutiere. În total peste 70 de indicatoare amplasate în mai puţin de 300 de metri, cu alte cuvinte, în medie, la ceva mai mult de 4 metri un indicator rutier.

În faţa acestui furt asistat de oficialităţile locale, primarul Robu spune că nu poate interveni deoarece contractul permite firmei Rosign să amplaseze indicatoare unde vrea şi câte vrea. „Noi considerăm că această declaraţie e o minciună, dreptul legal al municipalităţii de-a amplasa indicatoare nu poate fi transferat printr-un contract unei firme private. De asemenea, Primăria Timişoara nu poate fi obligată să plătească indicatoarele plasate dupa vrerea firmei private, fără acceptul prealabil de amplasare” se arată într-un comunicat emis de biroul media al FCT. „Costul total, după preţurile de piaţă (nu cunoaştem tarifele din contractual cu Rosign) ale indicatoarelor amplasate pe strada Paul Morand ajunge la 3.327 euro” se mai arată în acelaşi comunicat.

„Solicităm primarului Robu să facă public contractul după care îşi ascunde neputinţa” anunţă Forţa Civică Timiş.

Abuzul mai sus menţionat pare să fi declanşat şi alte abuzuri. Astfel aceştia anunţă că au luat la cunoştiinţă faptul că agenţi ai secţiei de poliţie nr. 3 hăituesc clienţi ai altor firme care îşi au adresa pe strada respectivă, invocând indicatoarele de „oprirea interzisă”. Proprietarul uneia dintre firmele care îşi au sediul pe strada Paul Morand, a afirmat că este supus la presiuni din partea poliţiştilor, pentru încasarea unor taxe de protecţie. „Solicităm poliţiei să verifice plângerile, care, în măsura în care ar putea să fie adevarate, constituie infracţiuni foarte grave” mai cere FCT prin intermediul aceluiaşi comunicat.

Forţa Civica Timiş consideră că acest tip de declaraţii nu au alt scop decât acela de-a acoperi ilegalităţile cu bani publici, făcute în mod transpartinic, de către clienţi politici gata oricând să sară în barca politică aflată la putere. De asemenea insistă ca toate contractele semnate de Primărie care au o durată mai mare de 1 an şi o valoare de peste 10.000 de euro să fie făcute publice, fiecare dintre noi având dreptul de a şti cum îi sunt cheltuiţi banii din taxe şi impozite.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.