Titu-Bojin-Nicolae-Robu
foto: Constantin Duma

Primarul Nicolae Robu a făcut astăzi o declarație, „la cald” despre ruperea USL. Ediul a explicat că nu va exclude o colaborare cu Titu Bojin, președintele PSD Timiș și președintele Consiliului Județean, dar, a precizat Robu, doar în condițiile în care foștii colegi de alianță vor avea o conduit corectă și nu se vor comporta ca până acum.

„Eu nu exclud o colaborare cu Bojin însă vreau să fiu foarte limpede, nu se poate proceda așa cum a început să procedeze PSD inclusiv în plan local, urmând probabil directive de la București.Dacă PSD dorește să colaboreze eu nu exclud această colaborare, însă trebuie să fie una corectă. Nu cred că PSD se poate plânge de o tendință de a acapara mai mult decât s-a cuvenit PNL-ului din partea PNL, pe când noi avem destule exemple vizavi de PSD. Probabil că la ei a fost o directivă așa cum s-a întâmplat la nivel național, să facă și în teritoriu pentru a crea nemulțumirea noastră ca parteneri și la un moment dat să le spunem „la revedere.”

Robu a ținut să dea un exemplu de comportament anormal din partea membrilor PSD. El a explicat ce s-a întâmplat ieri la numirea unui reprezentat în Consiliul Director al ACS Poli. Situația este în felul următor:  După ce Sorin Grindeanu a câștigat un loc în Parlamentul României, el s-a retras din consiliul echipei și postul a rămas vacant. Pentru că PSD dorea numirea unui membru din același partid, iar PNL nu avea sorți de izbândă în investirea unui liberal, edilul a retras problema de pe ordinea de zi și a plecat.

„Pot să vin cu un lucru care e foarte proaspăt, spre exemplu. Vi se pare normal, dar e un lucru mărunt, este doar o ilustrare a unei conduite de ultimă oră, ca în consiliul director de la ACS Poli, unde există un reprezentant al Universității Politehnice, în persoana directorului administrativ și un reprezentat al Consiliului Județean, în persoana vicepreședintelui Consiliului Județean , membru PSD, Dobra, ca pe locul ce revine consiliului local, loc vacant în momentul de față de câteva luni, să fie numit tot cineva de la PSD. Proiectul l-am retras pentru că nu am vrut să se voteze așa ceva, fapt ce ar fi fost total inexplicabil în absența mea. De ce trebuie să aibă PSD două posturi și PNL un post în consiliul director. Are vreun merit special PSD mai mare ca PNL? De unde până unde? Asta ilustrează metehnele lor, nu că ar fi important. Eu aș putea să accept să aibă și trei membri dar discutăm o chestie de principiu. Trebuie puse condiții de paritate acolo unde sunt necesare condițiile de paritate.”

În încheiere, Robu a făcut o paralelă între situația de la ACS și atitudinea premierului Victor Ponta în numirea vicepremierilor, pe care le-a asemănat. În încheiere, primarul s-a referit și al relația pe care o are electoratul cu mediu politic. Acesta este de părere că PSD-ul va avea de suferit în urma acestei scindări din cauză ca oamenii sunt inteligenți și nu pot fi șmecheriți ori intoxicați.

„Este exact același lucru ce s-a întâmplat la București cu vicepremierii. Este aceeași abordare ca acolo și eu nu pot să colaborez în asemnea condiții. De ce? Că așa vor mușchii lor? Mie îmi pare rău de consilierii locali PSD, cu care am colaborat foarte bine, dar ei sunt puși în situații delicate de șefii lor. În PSD Timiș există două grupări care nu se înțeleg între ele. Pe o anumită filieră, care e foarte bine racordată la ce se întâmpla la nivel național, vin directive de conduită de tipul acesta, ori eu nu cedez la așa ceva. Eu mi-am luat un angajament față de timișoreni, cine nu își vede de treabă va suporta consecințele pentru că oamenii au ochii deschiși și văd ce face fiecare dintre noi și cât sunt de corecți fiecare dintre noi, orice vorbe le-am spune, și orice șmecherii am inventa pentru a intoxica populația, oamenii nu trebuie subestimați, sunt inteligenți, sunt perspicace.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.