Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Piața volantă de lângă stadion va fi deschisă două zile pe săptămână. Vezi programul acesteia și unde se mai deshide o piață

- Advertisement -

În ședința Consiliului Local Timișoara care a avut loc vineri, consilierii au decis că piața de lângă arena Dan Păltinișanu va fi deschisă și miercurea, nu doar sâmbăta, așa cum se întâmpla până acum. Aceasta are și un program de funcționare, votat de asemenea în plenul CLT. Piața volantă va funcționa astfel: miercuri, pe timp de vară, între orele 6:00 și 20:00, iar pe timp de iarnă între orele 8:00-18:00. Programul pentru ziua de sâmbătă a suferit și el unele modificări, astfel, vara între orele 6:00-18:00 și iarna între orele 8:00-14:00.

“Am solicitat extinderea orarului de funcționare a pieței volante și pentru ziua de miercuri, dar fiind zi lucrătoare propunem să fie deschisă și la orele după-amiezii. Este o solicitare din partea celor care își fac cumpărături în acea locație, dar și din partea producătorilor. În acest spațiu nu se desfășoară nimic în cursul zilei de miercuri” a precizat consilierul local Ștefan Sandu (PDL), principalul susținător al proiectului pieței volante.

Descoperind succesul pieței din parcarea stadionului Dan Păltinișanu, Sandu a propus deschiderea unui astfel de piețe și în zona de blocuri din zona Calea Șagului – Steaua. ”Am luat în discuție și posibilitatea deschiderii, în viitor, a celei de-a doua piețe volante în Calea Șagului – Steaua. Este o zonă mare de blocuri, unde cred că cetățenii ar putea beneficia de aceste produse, dar nu s-a găsit un teren deocamdată. Urmează să mai analizăm posibilitățile”, a adăugat Ștefan Sandu.

Primarul Nicolae Robu avertizează că totuși, comercianții vor fi nevoiți să plătească o taxă în viitorul apropiat, întrucât curățenia de după program și curentul consumat de vânzători, când va fi cazul, generează costuri, pe care administrația locală nu le plătește în locul vânzătorilor de legume și fructe. ”Societatea Piețe S.A. percepe taxe comercianților. În piețele volante, se intră fără a se plăti nimic deocamdată, dar costuri sunt: curățenia locului, curentul și altele. Acum nu e nimeni pregătit să propună o taxă, dar cred că va trebui să se perceapă o taxă, însă trebuie să avem mare grijă să nu degenereze aceste piețe volante. Acestea au fost create cu intenția de a asigura vânzarea de produse naturale din producția proprie a unor cetățeni din județul Timiș, pe cât posibil. Nu putem restricționa legal vânzarea de câtre cetățeni din alte județe, dar există în permanență tendința celor care sunt doar intermediari de a se infiltra. Solicit Piețe S.A., dar și Poliției Locale să fie preocupați, să fie vigilenți, încât aceste piețe să nu degenereze și să rămână piețe în care vând doar cei care produc și în care se vând produse de calitate, românești, cu gust”, a precizat primarul Timișoarei.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore