Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Robu: ”Proiectul Michelangelo decurge bine. S-a scos apa, acum urmează scoaterea pământului din tot subpasajul” FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Atunci când plouă, într-o groapă se adună apa! Asta este legea fizicii pe care se bazează Nicolae Robu, atunci când cineva îi prezintă situația ”umedă” de la pasajul rutiersubteran ce mai are circa două luni și jumătate până la momentul în care are trebui inaugurat. ”Vorbim despre proiecte serioase, făcute de specialiști, care se pun în practică și în Timișoara, și în alte locuri din România, și pe tot mapamondul. O parte dintre timișoreni tratează această problemă ca și cum aici s-ar face primul experiment de realizare a unui subpasaj din lume” a spus edilul la o întâlnire cu jurnaliștii.

Primarul Timișoarei a explicat care este situați la acest moment și nivelul construcției celui mai complex proiect demarat în ultimii ani în Timișoara. ”Joi s-a evacuat apa din tot subpasajul. Nu ar trebui să mai fie apă acolo, ci ar trebui să se înceapă scoaterea pământului. Mai întâi trebuie scos pământul pentru a se face loc conductelor de colectare a apelor pluviale și după ce se montează acestea, care vor fi și ele la o adâncime considerabilă, se sapă acolo până la 11 metri, pentru că sunt conducte de diametru foarte mare. Apoi se face fundația, pe deasupra lor, trebuie să se scoată restul pământului pentru asta. Dacă vremea va fi bună, aceste operațiuni se pot face zi și noapte” spune edilul-șef al Timișaorei, care, pentru prima dată recunoaște că termenul de 29 septembrie, pentru finalizarea lucrărilor, poate suferi modificări. ”Există și posibilitatea de a se prelungi lucrările cu perioada de iarnă, dar noi nu dorim să recurgem la o prelungire și facem tot posibilul să finalizăm lucrarea până pe data de 29 septembrie. Nu ar fi o încălcare a regulilor de finanțare dacă s-ar prelungi pe perioada cât e vremea rea”, a explicat Robu situația șantierului din Piața Leonardo da Vinci.

1 COMENTARIU

  1. D-le Pintean tasteaza te rog pe dex.ro si pe dexonline.ro cuvintul subpasaj.Apoi dupa ce vezi rezultatul ,hotaraste-te daca mai folosesti cuvintul respectiv .Robu este doctor inginer profesor universitar din Bocsig.El are voie si oricum nu din folosirea acestui cuvint se face el de ris.El este in sine „un circ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare