Test de iluminare artistică a clădirii Operei, supervizat de primarul Nicolae Robu FOTO

- Advertisement -

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a fost prezent aseară în Piața Operei, unde a supervizat testele făcute de Elba pentru iluminatul artistic a clădirii Operei. Alături de el au mai venit viceprimarul Dan Diaconu și candidatul la europarlamentare, Cristian Bușoi. Timp de aproape două ore, edilul a cerut ca reflectoarele să își schimbe intensitatea și poziția, declarând că iluminarea unei clădiri de importanța Operei trebuie făcută cu atenție.

„Promisiunea făcută de firma Elba că va sponsoriza iluminatul artistic al Operei, promisiune făcută la rugămintea mea, se materializează. În această seară am exprimentat câteva variante de iluminat care au fost propuse de specialişti şi am făcut la faţa locului câteva ajustări a căror necesitate şi oportunitate este mai vizibilă decât în regim de simulare pe calculator. Cred că va ieşi un iluminat foarte frumos, un iluminat în care vor fi puse în evidenţă coloanele şi ornamentele părţii frontale a frumoasei clădiri a Operei din Timişoara. Se folosesc trei tipuri de lumină alb rece, alb neutru şi alb cald. Din îmbinarea celor trei nuanţe de alb, albul cald fiind de fapt o nuanţă ce dă înspre gălbui va ieşi o iluminare splendidă aşa cum este şi cea din vecinătate de la Palatul Lloyd”, a explicat edilul.

Edilul a mai adăugat că termenul de finalizare a proiectului va fi încheiat cu o lună înainte de începerea festivalului de jazz, Jazz Tm, care este programat să înceapă în iulie. Costuirle totale vor fi aproximativ 100.000 de euro și vor fi suportate de Elba.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare