1932290_630255597040498_1196293365_n

Edilul Timișoarei a anunțat astăzi că licitația pentru reabilitarea tramvaielor s-a încheiat cu succes, iar ofertantul câștigător este format din două firme asociate, Electroputere VFU Pașcani în asociere cu Astra Vagoane Călători Arad. Prețul pentru reabilitarea unui tramvai a scăzut față de suma vehiculată inițial. Astfel, municipalitatea va plăti 480.000 de euro pentru fiecare tramvai reabilitat, față de 650.000 de euro, cât ere vehiculat la început.

„Ofertantul câștigător este asocierea a două firme. Eu mă bucur că sunt două firme puternice și știm bine că firma Astra Arad este agreată de Concernul Siemens și produce tramvaie după proiectele Siemens. Vom avea tramvaie care vor arăta ca cele mai frumoase tramvaie noi. Vor vedea timișorenii ce înseamnă reabilitarea unui tramvai pentru că multă lume și-a închipuit că le vopsim, le chituim pe la geamuri și le dăm drumul. Nu, reabilitarea înseamnă cu totul și cu totul altceva, înseamnă păstrarea structurii de metal greu și în rest, totul este tramvai nou. Prețul este de 480 000 de euro per tramvai”, a anunțat edilul

Primarul a explicat că pentru început, Primăria a făcut comandă pentru un singur tramvai, iar dacă timișorenii vor fi mulțumiți de cum se comport mijlocul de transport în comun, atunci comanda se va mări cu până la 30 de tramvaie.

„Deocamdată facem doar unul și nu suntem obligați să mergem până la 30 de tramvaie, contractul este unul cadru, făcut pe patru ani și noi putem să reabilităm de la minim 1 tramvai, până la maxim 30. Dacă vom fi mulțumiți, și timișorenii vor fi mulțumiți de primul tramvai pe care îl vom reabilita, vom crește comanda”, a încheiat Nicolae Robu.

Potrivit declarațiilor primarului, primul tramvai reabilitat va circula în Timișoara în câteva luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.